miercuri, 25 aprilie 2012

Dino cake,pentru puiutul meu cel mic❤❤❤

 Imbatranesc sau nu,un lucru e sigur...timpul nu ma iarta :-( .
In februarie fiul meu a implinit 4 ani...ce repede creste.As zice fara sa stau pe ganduri ca nu e corect , dar asta e ciclul vietii.Instinctul m-ar forta sa ma intristez , dar eu nu vreau,pierd prea mult timp facand asta,vreau sa fiu fericita , sa savurez la maxim fiecare secunda din viata ,sa ma bucur de ea si sa incerc din tot sulfetul si cat ma tin puterile sa o fac memorabila  .
Cum va spuneam in alte postari ,nu stiu daca asa e firea mea sau e ceva ce-am construit pe parcursul anilor,dar eu ma hranesc cu sentimentelele oamenilor.Asa e si in acest caz.Visam un party care sa fie pe placul fiului meu si care pentru mine ar insemna cel mai mare cadou din Univers.
Pasionat de dinozauri de cand il stiu,nici nu ma gandeam la alta tema pentru petrecerea lui decat cu dinozauri.Atractia petrecerii avea sa fie tortul, in concordanta cu tema stabilita..Cererea si comanda a fost destul de clara si raspicata ''Il vleau pe Tylannosaulus Lex''...cel mai feroce dinozaur si cel care ii da forta micutului meu.De fapt, ii place pe toti, dar pentru Tyrannosaurus Rex a facut o pasiune :-))
Buddy Valastro,regele cofetarilor,spunea intr-un interviu ca ceea ce l-ar face sa spuna NU unui tort ,este gravitatia.Cam de problema asta m-am lovit eu,asa incepatoare in ale cofetarie cum sunt.Dar nu m-am lasat si nu m-am dat in spate de la nimic .Am stat ,m-am gandit,am analizat,m-am hotarat,m-am razgandit ,iar m-am hotarat si iar m-am razgandit si intr-un final am stabilit...T-rex sa fie!!!
Am inceput cu un schelet metalic ratat total :-((,am continuat cu al doilea,reusit din fericire :-)),am stricat doua portii de salam de biscuti   ,pentru ca in final sa gasesc ''formula ''potrivita pentru a construi dinozaurul in picioare si sa para cat de real .''Piesa'' lipsa era o de ciocolata de casa ,mai moale ,care avea sa fie adezivul pentru salamul de biscuiti, mult prea sec si greu pentru a sta fix si teapan pe suportul construit.In momentul ala mi-as fi dorit sa existe si la noi foi din pasta de cereale,usoara,moale,maleabila si lipicioasa ,perfecta pentru figurine de genul asta.Nu e,nu e,ma descurc cu ce am...
Dupa ce intr-un final am modelat dinozaurul ,restul mi s-a parut floare la ureche .Prin acest tort am incercat de fapt sa fac o scena din era mezozoica care sa para cat mai reala.Cand l-am finisat pe T-rex am incercat sa-i punctez agresivitatea si puterea; l-am facut cu urme de sange, dupa o lupta evident castigata ,asa cum ii sade bine unui invingator dominant .Cu toate ca nu face parte din acea era,am mai pus in scena un detaliu...tablitele, placutele sau pancardele...cum vreti sa le ziceti,care mi-am dorit sa existe pentru ca am vrut sa semnifice evenimentul.Scolareii care deja stiu sa citesca ,le-au citit fiecare pe rand,ba in gand ,ba cu voce tare...pana si parintii;doar micutul nu a deslusit ce a fost scris si a citit ce a vrut,si anume ...''dinozaulul T-lex pimetenul meu''   .
Cu toate ca nu a fost la marele fix,cu toate ca de fiecare data imi zic ca urmatorul va fi si mai perfect,eu zic a iesit bine,mai urma sa vad ce avea ''juriul''sa zica .
Cand am adus tortul,am pus in mana parintilor toate aparatele foto din dotare,3 la numar, si am dat ordine clare:''cand vine tortul ,nu vreau sa scap nicio reactie de la nimeni''.De spaima...zis si facut,cu totii s-au conformat si blitzurile clipeau neincetat.Va spun sincer ca a fost apogeul petrecerii  ...toti au ramas cu gura cascata in timp ce valuri de waauuuu se auzeau din toate colturile.Imi ziceam ,asta da ''hrana''.. mancare ,nici ca mai imi trebuia.
Dupa ce doua zile m-am dat pe spate sa iasa bine ,m-am stresat ,am injurat (sa-mi fie iertat ),dupa ce m-au luat toate caldurile de emotie daca le va placea , in sfarsit aveam sa rasuflu usurata   :DAAAA,le-a placut tuturor,in special sarbatoritului .Dupa ce l-au studiat in detaliu, au sarit cu totii la gura lui si au lasat instant T-rex-ul fara dinti  ...ce s-au mai distrat de el asa stirb cum era   .
La vederea tortului invitatii deja faceam planuri.Daca ati sti ce comenzi am pe viitor ..ce teme si-au ales   ,pfffiii,fiecare cu pasiunea lui.Nu stiu cum o sa o scot cu basma curata   ..imaginatia unora e chiar bogata   ..au cerut marea si sarea,dar va tin la curent.

Concluzie:
Lory ai dreptate, oboseala ramane cu mult in urma cand vezi zambete largi de bucurie pe fetele tuturor,sufletul e invadat de sentimente de mandrie ,implinire si incurajare,care parca iti dau si ai multa forta sa mergi mai departe cu capul sus.Deci,satisfactia bate clar oboseala si stresul...ba mai mult ,le face ko.
Cam atat,asta e descrierea ,urmeaza reteta,tortul e super bun,are o textura pufoasa,cremoasa ,ciocolatoasa si un gust intens,aromat .O mentiune...blatul in varianta de vanilie, nu cred ca merge,doar asa cu cacao, eu zic ca asta e secretul.
Sper sa va placa!
PS:Astept impresii,sfaturi,note, critici...sau orice altceva doriti   .
Ahh,nu ma criticati prea tare,este al doilea tort al meu de o complexitate mai mare,imi place sa le fac sa vad  la final ce iese,inca nu ma prea pricep,si cu toate astea, daca stau sa ma gandesc, tot mancarurile raman marea mea iubire :-))
Pusici tuturor !!!


Inainte de a scrie reteta,specific ca ,din ingredientele date iese un blat gros (40/25 cm),sau doua foi de blaturi daca coaceti compozitia in doua transe.Eu scriu reteta pentru o portie,cu mentiunea ca am pregatit doua porti ;in acest fel mi-au iesit 4 foi de blat cu dimensiunea mentionata mai sus.La fel si ingredientele pentru crema,sunt pentr uo portie, la acest tort am facut portie dubla.Au fost suficiente pentru tortul ce-l voi prezenta.
Ingrediente:
Blat:(1 portie)
-340 gr.unt
-85 gr.cacao neagra(de la Dr.Oetker)
-500 gr.zahar fin (sau chiar zahar praf)
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 oua
-280 gr. faina
-1 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita de sare
-250 gr.iaurt (eu am folosit Danone Cremosso si e cel mai super)
Crema:(1 portie)
-400 gr.ciocolata Schogetten alba
-350 ml.frisca
Decor:
-1 portie salam de biscuiti
-1/2 portie ciocolata de casa mai moale
-pasta de zahar de diferite culori(nergru,maro,rosu,verde)
-cateva bete de frigarui
-cateva sarmulite
-zahar mai mare
-colorant praf negru,rosu

Mod de preparare:
Blat:
1.Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta.Tapetam cu hartie cerata o tava si o punem deoparte.
2.Intr-un bol punem untul ,zaharul ,esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma ,cam 5-8 minute

3.Adaugam apoi pe rand ouale ,batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.

4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .
5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.

6.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le ;incepam cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.
7.Impartim compozitia in doua(eu ca sa fiu sigura ca foile vor fi egale, am cantarit compozitia sa fie cat mai la fix) si apoi turnam o jumatate in tava pregatita anterior.

8.Dam tava la cuptor la foc iute pana este patrunsa .Facem testul scobitorii.Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor,se amareste .Cand este copt,scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.Turnam si cea de-a doua jumatate si o dam la cuptor.
Nota:Pentru tortul din imagine eu am pregatit doua portii,deci ,in timp ce se coace al doilea blat, am pregatit compozitita pt.cea de-a doua portie,din care mi-au rezultat alte doua foi de blat.In total am avut 4 foi.Puteti sa coaceti toata compozitia o singura data si apoi sa taiati blatul in doua.

Crema:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol pana se topeste ciocolata ,dar avem grija sa nu dea in fiert.

2.Cand este topita ciocolata,lasam sa se tempereze si apoi dam vasul la rece pentru 3 ore.
3.Punem apoi crema intr-un bol si o batem cu mixerul pana devine o spuma cremoasa.

Ansamblare:
1.Dupa ce toate cele 4 foi de blat sunt reci ,le suprapunem si le decupam(pe toate odata) in mai multe bucati .Incercam se la taiem inegal ,nu dreptunghiuri perfecte sau patrate,taiem in asa fel incat sa arata ca si niste bucati de stanca ,ca in imagine(acestea deja sunt gata imbracate).

2.Umplem fiecare bucata de blat(''stanca'')rezulatata cu crema si o imbracam bine si pe exterior.Le asezam pe o tava si le dam la rece .

3.Cand sunt complet reci le imbracam in pasta de zahar gri.Eu am incercat un aspect marmorat amestecand griul cu negru.Le dam din nou la rece.
Nota:Nu e nevoie sa le finisati la marele perfect,aspectul mai inegal al pastei de zahar va face ca stancile sa para cat mai reale.Io nu m-am omorat mult sa le finisez si au iesit ok.

Decor:
1.Dintr-o bucata de metal mai maleabil am pregatit un suport ca si cel din imagine pe care urma sa modelez dinozaurul .
2.Am invelit suportul in folie de aluminiu ca sa nu fie alunecos.

3.Apoi din salamul de biscuiti si ciocolata de casa mai moale amestecate pana au ajuns la o consistenta potrivita cam ca si o plastilina, dupa un dinozaur de plastic pe care il are fiul meu in colectie ca si model, am inceput sa lipesc ,sa tau ,sa adaug,si sa ajustez dinozaurul.Cand a capatat cat de cat o forma convenabila ,l-am pus la rece.Cand s-a intarit , l-am scos si am putut sa lucrez mai bine si sa mai retusez ce mai era de retusat, sa indrept si sa nivelez.A fost interesanta operatiunea de sculptare...mi-a placut.
PS.In spate se vede dinozaurul de plastic dupa care m-am luat.

4.Am imbracat tot dinozaurul in pasta de zahar maro.
5.Apoi ,cu o pensula am incercat sa-i dau un aspect aspru.

6.L-am zgariat haotic pentru a avea un aspect ridat cu intentia de a imita pielea lor dura.

7.Din pasta de zahar rosie i-am facut limba.

8.Pentru ca am vrut sa-i redau agresivitatea l-am facut cu gura deschisa.Am facut dintii din pasta de zahar alba si apoi i-am fixat pe mandibula,m-am ajutat de o scobitoare.

9.Am facut ochii din pasta de zahar verde ,alb si negru.

10.Cu o pensula am inceput sa-l pudrez cu colorant negru si rosu.Am vrut sa para ca si cum ar fi iesit victorios dintr-o lupta.Am facut acest lucru deoarece fiul meu este fascinat de puterea celui mai feroce dinozaur din istorie.
11.Apoi am pregatit diferite decoruri care sa se potrivesca cu scena pe care vroiam sa o redau in acest tort:
a)copaci si brazi pregatiti tot din salam de biscuti si inveliti in pasta de zahar.M-am ajutat la brazi de cateva bete de frigarui,si cateva sarmulite la copac.

b)pietroaie si pietricele ,tot din salam de biscuiti modelate cu mana sub forma unor bulgarasi inegali pe care apoi i-am invelit in pasta de zahar gri.


c)tablita pe care am mentionat evenimentul am facut-o din pasta de zahar;am zgariat-o de-a lungul si pe margini caci am incercat sa o fac sa para ca si cum ar fi facuta din lemn.Picioarele din frigarui pe care le-am imbracat in pasta de zahar.

d)nisipul l-am facut facut din zahar amestecat cu putin colorant negru.

Montare:
Pe un blat mare de lemn infoliat am asezat stancile(tortul),cu o pensula si putin colorant negru am mai facut cateva umbre si contraste deasupra lor,apoi ci colo am presarat nisip,am imprastiat pietroaiele si pietricelele,in mijloc pe doua stanci am asezat T-Rex-ul(inainte de asta i-am indepartat suportul baza de lemn) ,am asezat copacul si cateva frunze pe jos ca si cum ar fi dat cu coada si s-ar fi scuturat,brazii,tablitele cu inscriptii si ici colo am mai pus cate un petec de iarba.
Gata!!!
Dino Cake e gata!!!...Pfff ce usurare..Party-ul poa' sa inceapa !!!!

17 comentarii:

  1. Sunt fascinata de fiecare postare a ta!Esti extrem de priceputa si meriti cred sa ai mii de comenzi pe luna pentru ca tot ce faci este la superlativ!
    Felicitari!Mi-as dori sa jiu pe jumatate de indemanatica ca tine si as fi foarte happy!
    Felicitari!
    Sunt fanul tau declarat!!!
    (Facebook nu iti faci? :D )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wauu Alina ,ce de laude!!!Nu e nici chiar asa,mai am atatea de invatat ohoho...mult si bine :-))
      Cine-a zis ca nu esti indemanatica?Zi repede ca-i'' aranjez eu freza'' :-)) Esti super, draga mea!!!
      Cat despre faptul ca esti fan, ma bucur tare mult ,asta inseamna ca te stiu aproape,si ma bucur mult!!!
      Facebook inca nu,mai stau putin sa ma eliberez de atatea pe cap...am o gramada de treburi,chestii,socoteli;as da si la altii,da' de astea nu vrea nimeni :-(.In curand...promit :-)
      Mersi frumos..te tzuc cu drag!

      Ștergere
  2. Un tort absolut senzational! Felicitari Angi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miha iti multumesc.
      PS.Senzational ca tine :-))

      Ștergere
  3. Wow!!!Wow!!!Wow!!! Superrrrr!!!! La multi anisori pt baietelul tau!!!! Inchid repede pagina ca daca vede piticul meu, ma pune sa-i fac si lui :)):)) Esti foarte talentata!!! felicitari, pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi,hi..ce simpatica ai fost Dana :-))
      Mersi de urari de toate laudele;nu stiu daca le merit.
      Pupici si tie!

      Ștergere
  4. Super tortul tau !!!Extraordinar !!! Atata precizie si rabdare !!!
    L-am aratat baietilor mei si acuma vor si ei...
    Pot sa-i trimit la tine ??? Ca mi-au facut capul calendar...
    Cred ca si petrecerea a fost pe masura !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trimite-i Alex ,ii primesc cu mare drag..iubesc copiii!
      Petrecerea a fost de vis,memorabila asa cum mi-am dorit:-))
      Mersi frumos de laude!
      Mai te astept pe la mine :-))

      Ștergere
  5. woooooow, besial ti-a iesit , felicitari ! ce bine ca fiica-mea uraste dinozaurii ca o imbulinam :)))) Da' ce ma fa cand creste ce mic ? :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfii Vio ,am rasuflat usurata...credeam ca-i trimiti si tu pe ai tai la mine...glumesc bineinteles:-)
      Cand creste cel mic,vei da de belea ;sa te tina''jebu''(a se citi buzunarul)la cati dinozauri sunt pe piata...fara nuuuuumarrrr!!
      Pusici.

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place :-)
      Multumesc de vizita si te mai astept.
      Numai bine!

      Ștergere
  7. Foarte frumos! Sigur o sa il facem si noi. Felicitari :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!
      Astept cu drag impresii:-)
      Numai bine!

      Ștergere
  8. F indraznet acest tort.Ai realizat f bine cromatica culorilor si am copiat si reteta.Torina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult Torina!
      Ma bucur ca iti place;-)astept poze daca-l faci!
      Cele bune!

      Ștergere
  9. Nu am cuvinte de lauda!!! Esti foarte, foarte talentata!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...