sâmbătă, 21 aprilie 2012

Bezele'' tomate''


Ma intreb daca o sa ziceti ce-s astea  ?Eh...(as zice eu   ) ceva foarte bun  ...ceva dulce cu rosii si busuioc.Ce am cuplat aici e ceva ce-mi pare ciudat pana si mie  ,dar va zic ca e ceva foarte compatibil  :un gust subtil de rosii si busuioc intr-un invelis crocant si o crema fina.
Aromele sunt placute ,completeaza arsenalul delicios cu care s-a obisnuit bezeaua sa ne delecteze.Mi-au placut mult,forma de prezentare imi place de asemenea,au si trecut  ...asa ca ,nu cereti ,ca nu mai am  .Poate data viitoare voi face mai multe ,poate tot atunci voi incerca o crema cu ketchup  .Ce va iesi ...si eu sunt curioasa ,dar nu ma indoiesc cand spun ca va fi ceva la fel de bun  .
Sper sa va placa si voua !
Ingrediente :
Bezea:
-3 albusuri la temperatura camerei
-250 gr.zahar praf
-20 gr.pudra de tomate(am scris mai jos cum se obtine)
-putin colorant rosu alimentar
-un varf de cutit cream of tartar

Crema:
-1 pachet de unt
-150 gr.zahar praf
-1/2 lingurita de busuioc(uscat )
sau
-o lingurita busuioc proaspat tocat foarte fin

Ne mai trebuie:
-putina pasta de zahar verde pt.codite

Mod de preparare:
Pudra de rosii:
1.Eu am avut rosii uscate la tara pe care le-am maruntit ,le-am pus intr-o tava la cuptor pana s-au uscat si mai bine,apoi le-am macinat cu rasnita de cafea.Le-am cernut printr-o sita fina de cateva ori pana a ramas o pudra foarte fina.In lipsa rosiilor uscate pregatiti pudra de rosii asa:
2.Incepeti in primul rand sa incalziti cuptorul la o temperatura medie .
Intindeti o hartie pergament intr-o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.Ungeti hartia pergament cu un strat fin de pasta de tomate folosindu-va de o spatula .Puneti tava la cuptor pt.1 -1/2 ora la foc mic,pana ce pasta se usuca si se poate dezlipi ca pe o folie.Rupeti-o in bucatele marunte si puneti-o din nou la cuptor pt.alte 15 minute pana este uscata complet.Lasati-o apoi sa se raceasca si maruntiti-o bine intr-o rasnita de cafea pana ne rezulta o pulbere fina.Ar trebui sa va rezulte 20 de grame de pudra,exact cat ne trebuie la reteta.Cerneti pudra print-o sita fina de cateva ori ,dupa care o puneti intr-un castronel uscat pana ii vine randul sa o folosim.

Bezele:
3.Separam cu foarte multa atentie albusurile de galbenusuri in asa fel inca sa nu cada deloc galbenus in albus,altfel ,poate ne va fi compromisa toata treaba de acum inainte.
Intr-un vas (oridecare numai sa nu fie din plastic)pe care inainte l-am sters cu otet pt.a fi sigura ca este nicio urma de grasime ,punem albusurile lasate la temperatura camerei si le batem pana formeaza usoare varfuri .Incorporam treptat zaharul,cream of tartar si batem pana se topeste ,dar fara pauza pana obtinem o spuma groasa ,teapana si sclipitoare.Spuma este gata de batut cand intoarcem vasul in jos si nu cade.
4.Adaugam pudra de rosii si colorantul alimentar .

5.Cand este gata si perfect omogenizat totul ,punem bezea intr-un pos .Pregatim o tava in care am pus hartie de copt si spritam rondele micute si egale.Dam tava la cuptor la cea mai mica treapta pana se usuca pt.aproximativ o ora .Le puteti verifica ...sunt gata cand sunt crocante la exterior si suna a gol cand sunt batute usor.Trebuie ca apa sa se evapore doar atat cat desertul sa se intareasca si sa fie aerat.Oprim cuptorul si le lasam sa se raceasca.

De retinut ca doar dupa o ora deschidem usa sa le verificam!.Daca faceti cantitate mai mare ,cat timp coaceti un rand de bezele ,restul spumei pastrati-o la frigider pana ii vine randul.

Crema: 
6.Batem spuma untul cu zaharul si adaugam apoi busuiocul.Daca folositi busuioc uscat eu zic sa-l puneti in putina apa la hidratat si apoi sa-l stoarceti foarte bine intr-un tifon .
Daca busuiocul e proaspat maruntiti-l cat de bine,puneti-l intre doua servete de bucatarie si presati usor .
7.Omogenizati foarte bine crema ,dupa care puneti-o intr-un cornet de hartie sau pos.
8.Cand sunt gata bezelele le grupam cate doua cam de aceeasi marime.Partea care vine jos o razalim foarte usor cu o razatoare pt.a avea stabilitate cand vom forma rosioarele.

9.Pe bezelele care vin in partea de sus facem din pasta de zahar verde cateva codite.Spritam pe bezeaua de jos cantitati egale de crema.

10.Unim cele doua bezele presandu-le foarte usor.

11.Cand sunt gata le dam la rece.
Bezelele ''tomate'' au gustul sublim cand sunt reci !
                                                                     Pofta buna !

7 comentarii:

  1. vaaaaiiii, sunt a-do-ra-bi-le!! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Combinatia de arome este f interesanta si arata super bine! :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Fetelor va pup cu drag si mersi frumos!
      Ma simt bine cand stiu ca ceea ce postez va place:-))))

      Ștergere
  4. buna!de unde pot cumpara cream of tartar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!
      Bine ati venit pe bloguletul meu:-)
      Cream of tartar gasiti pe site-ul Pastai de vanilie aici:http://www.pastaidevanilie.ro/aditivi-alimentari/28-cream-tartar.html
      Va mai astept cu mare drag!
      Cele bune!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...