miercuri, 26 decembrie 2018

Rulada cu naut Sun Food, imbracata in foietaj


Sărbători frumoase cu mese îmbelșugate își dorește oricine de Crăciun. 
Și dacă preparatele sunt și mai diversificate, cu atât mai bine.
Si eu în fiecare an încerc sa fac ceva nou, ceva gustos și arătos. 
Anul acesta de exemplu, am pregătit o ruladă cu năut, îmbrăcat în foietaj, care este extraordinar de bună.
Simplu de făcut și mai ales cu ingrediente delicioase.
"Sufletul" acestei rulade este năutul de la Sun Food, care aduce un plus de gust și un aspect deosebit.
Neapărat de încercat, fie de Crăciun, fie de Anul Nou, fie cu orice altă ocazie festivă 
Găsiți conserva de năut pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook.
Sărbători frumoase tuturor!


Ingrediente:
-500 gr. aluat foietaj
*Umplutură:
-500 gr. carne tocată
-1 conservă de năut Sun Food
-1/2 ardei galben
-1/2 ardei roșu
-1/2 ardei verde
-1 ceapă potrivită
-150 gr. ciuperci
-50 gr. mozzarella rasă
-1 ou
-3-4 linguri de pesmet
-1/2 legătură de pătrunjel tocat
-sare și piper
-ulei
*Mai avem nevoie de:
-1 pachet 100 gr. prosciutto felii
-1 gălbenuș pentru uns rulada
-mac pentru presărat peste ruladă

Mod de preparare:
*Pentru început...
1.Desfacem pachetul de prosciutto și îl așezăm pe o hârtie de copt exact așa cum este în pachet, adică feliile aliniate una lângă alta.
2.Scoatem aluatul foietaj din pachet, îl desfacem și îl întindem sub formă de foaie.
3.Împărțim ochiometric foaia în 3 părți.Partea din mijloc o lăsăm așa, iar lateralele le tăiem cu un cuțit bine ascuțit în fâșii de 2 cm.

*Dăm deoparte aluatul și pregătim umplutura;
1.Într-un castron punem carnea tocată și o frământăm bine cu sare, piper și jumătate din verdeață.
2.Punem amestecul de carne tocată peste foaia de prosciutto și o aplatizăm bine cu degetele pe toată suprafața, în final să ne rezulte o foaie pătrată.
3.Punem înt-o tigaie uleiul, adăugăm ceapa tocată mărunt și ardeii tăiați cuburi.
4.Călim totul cam 3-4 minute, apoi adăugăm ciupercile tocate mărunt.
5.Le lăsăm la foc mic până se înmoaie, dăm gust cu sare și piper, după care tragem deoparte și lăsăm să se tempereze.
6.Într-un castron răsturnăm legumele călite, punem năutul Sun Food bine scurs de zeamă, brânza rasă, oul, pesmetul, verdeața tăiată mărunt și condimentăm din nou cu sare și piper.
7.Amestecăm bine până la omogenizare, apoi, punem compoziția doar pe mijlocul foii de carne tocată și îi dăm o formă de rulou.
8.Ridicăm de lateralele cu ajutorul hârtiei de copt și sigilăm totul bine.In final trebuie să ne rezulte o ruladă cu formă de cilindru.
9.Așezăm rulada pe mijlocul foietajului.
10.Împletim aluatul aducând o dată la stânga, o dată la dreapta, fiecare fâșie de aluat.
11.Când am terminat, ungem rulada cu gălbenușul bătut și apoi presarăm mac deasupra.
12.Dăm la cuptor pentru cel puțin 35 de minute, sau până rulada este aurie și bine pătrunsă.
13.O servim feliată, pe masa de Crăciun, de Anul Nou, sau cu orice altă ocazie.
Poftă mare vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...