marți, 30 octombrie 2018

Caserola cu porumb Sun Food si carnaciori afumati

Luna aceasta, datorită zilelor mai friguroase de toamnă, simt nevoia să mă răsfăț în zona comfort food, cu acea mâncare care îmi dă o stare de bine, de liniște.
Am ales să pregătesc în acest caz o "caserolă cu porumb Sun Food și cârnăciori afumați", o mâncare liniștitoare atât vizual cât și gustativ.
Fie că servim această bunătate porționată, fie că o servim direct din tavă, efectul este același:o masă comfortantă, ce ne dă o stare de bine.
Dacă în vreuna din seri simțiți și voi nevoia să vă răsfățați ca acestă idee, nu uitați sa luați mai întâi conserva de porumb Sun Food de pe site-ul www.sunfood.ro, sau să dați o privire pe pagina lor de facebook.
Enjoy!


Ingrediente:
*Aluat:
-150 gr. făină de mălai
-1 lingură de zahăr
-1/2 linguriță de bicarbonat
-1 plic de praf de copt
-180 gr. făină
-300 ml. iaurt
-1 ou
-sare și piper
-25 gr. unt(pentru uns tava)
*Topping:
-300 gr. cârnăciori afumați
-2 cepe roșii tăiate felii
-1 lingură de ulei de măsline
-3-5 frunze de salvie
-câteva crenguțe de cimbru
-1 conservă de porumb Sun Food
-sare și piper
*Mai avem nevoie de:
-150 gr. cașcaval tăiat cubulețe
*Decor pentru servire:
-frunze proaspete de salvie și cimbru

Mod de preparare:
*Pentru început...
1.Incălzim cuptorul la 220 de grade.
*Pregătim caserola;
1.Luăm o tavă de ceramică rezistentă la cuptor.A mea a avut cam 23 cm.
2.Așezăm în ea feliile de ceapă, cârnăciorii afumați, frunzele de salvie,  crenguțele de cimbru, uleiul, condimentăm cu puțină sare, piper și dăm tava la cuptor pentru 15 minute, sau până se rumenesc ceapa și cârnăciorii.
3.Când s-au prăjit frumos, scoatem tava din cuptor și răsturnăm conținutul într-un castron.Lăsăm să se răcească.
4.Când e rece, adăugăm porumbul din conserva Sun Food bine scurs de zeamă.

5.Amestecăm cu o lingură de lemn și când s-au combinat toate ingredientele, topping-ul este gata, dăm castronul deoparte.
* Pregătim aluatul;
1.Într-un castron punem făina albă, făina de mălai, bicarbonatul, praful de copt, zahărul și amestecăm lejer cu un tel.
2.Adăugăm apoi iaurtul, oul, dăm gust cu  sare, piper și învârtim bine cu un tel până la omogenizarea completă.
3.Ungem tava ceramică cu unt și apoi răsturnăm în ea aluatul.Nivelăm ușor.
4.Presarăm deasupra cârnăciorii cu ceapă și porumb si cuburile de cascaval.

5.În final, punem câteva crenguțe de cimbru și câteva frunzulițe de salvie deasupra și dăm la cuptor pentru 20-15 de minute, sau până caserola este bine rumenită și are o culoare aurie.
6.Când este gata, o scoatem din cuptor și o servim caldă.
Poftă bună vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...