joi, 26 ianuarie 2017

Pull apart bread cu sos aromat de rosii

Zilele trecute am desfăcut pentru o ciorba de legume o conserva de rosii întregi Sun Food.
Rosiile erau atât de cremoase si miroseau atat de bine incât mi-am zis ca trebuie neapărat sa pregătesc ceva mai...special cu aceasta minunăție de conservă.
M-am tot gândit de ce as avea pofta și m-am hotărât sa fac o gustare ca pe care sa o savurez în timp ce îi voi scrie si reteta:)
Este vorba despre ''Pull apart bread cu sos aromat de roșii''sau, denumirea mai practica la care m-am oprit:''pâine care se destrăma'' .Mmm...ce bine suna nu-i asa?
Am pregătit mai demult acest fel de pâine si în varianta dulce (cu scorțișoară) și ne-a plăcut enorm de mult.
Aceasta pâine pur și simplu se desface bucățică cu bucățică.Este atât de pufoasă și aromată incât nu te poți opri din mâncat.
Am folosit conserva de roșii întregi de la Sun Food pentru a pregăti pasta de roșii concentrată.Am adăugat condimente pentru a plusa aroma sosului și la final am strecurat pe acolo si puțin parmezan pentru a-i da si o aroma intensa de brânză.
Alegeri perfecte am facut deoarece a ieșit o minunăție de gustare.
Daca va hotărîti sa pregătiți aceasta pâine,  găsiți conserva de rosii intregi pentru sosul aromat pe site-ul www.sunfood.ro, dar și pe pagina lor de Facebook.
Spor va doresc și pofta delicioasa!

Ingrediente:
*Pasta concentrată de rosii Sun Food:
-1 cutie de roșii întregi Sun Food
-1 foaie de dafin
-1 crenguta de cimbru
-putina sare
*Pentru sosul tomat: 
-50 ml. ulei de masline
-1 cățel de usturoi ras
-1/2 linguriță oregano uscat
-1/2 lingurita busuioc uscat
-1/2 lingurita cimbru uscat
-1/2 linguriță rozmarin uscat
-1/4 linguriță boabe piper roșu tocat grosier
-1/4 linguriță piper macinat
-1/4 linguriță boabe de coriandru
-1/2 linguriță fulgi de usturoi
-1 lingura de miere
-1/2 lingurita sare roz
*Aluat:
-375 gr. faina
-230 ml. apa
-30 gr. drojdie, sau 2 lingurițe drojdie uscata
-1 lingura ulei de măsline
-1/2 linguriță sare
-1 lingurita zahăr
*Mai avem nevoie de:
-100 gr. parmezan
*Topping:
-1 lingura de patrunjel tocat
-20 gr. parmezan ras

Mod de preparare:
*Pasta concentrata de tomate Sun Food ;
1.Desfacem conserva de roșii Sun Food și o răsturnăm într-un robot de bucătărie.
2.Mărunțim totul foarte bine pana ne rezulta un piure fin.

3.Punem piureul de roșii intr-o tigaie, adăugăm foaia de dafin, puțină sare, crenguta de cimbru și dăm tigaia la foc mic pana piureul scade, începe sa se îngroașe și mai apoi sa se închidă usor la culoare.
4.Când are aspectul unei paste de roșii mai groase, îndepărtăm crenguta de cimbru, foaia de dafin, tragem tigaia deoparte si lăsăm să se răcească.

*Pregătim sosul tomat;
1.Punem uleiul de măsline intr-o craticioara și îl dam la foc mic.Când începe sa se înfierbânte usor, adăugăm cimbrul, rozmarinul, busuiocul, boabele de coriandru, oregano, usturoiul, fulgii de usturoi, sarea si piperul.
2.Lăsăm să se întrepătrundă aromele si ierburile sa se prăjească puțin.Avem doar grija sa nu se ardă.
3.Adăugăm mierea, pasta concentrată de rosii Sun Food, amestecam bine și apoi tragem totul deoparte.
4.Sosul rezultat nu va avea un aspect omogen, va semăna cu o maioneza tăiată, dar este ok așa... înainte de folosire îl vom amesteca din nou foarte bine.

*Pregătim aluatul;
1.Punem într-un castronel drojdia împreună cu zaharul și apa călduță.Amestecam cu o furculita pana aceasta sunt complet dizolvate.
2.Lăsăm să stea cam 5-10 minute pana deasupra se formează un strat fin de spuma.
3.Separat cernem într-un castron 125 gr. faina împreună cu sarea.
4.Adăugăm uleiul de măsline, amestecul de drojdie și invartim lejer cu o lingura de lemn pana obținem un aluat moale și lipicios.
5.Îl lăsăm să stea cam 10 minute, după care, punem pe rand si restul de faina pana am terminat de folosit toată cantitatea.
6.Când aluatul incepe sa se întărească și nu îl mai putem invarti cu lingura, îl rasturnam pe masă pudrata lejer cu făină și îl frământam cu mâinile. Trebuie sa obținem în final un aluat elastic, nelipicios și foarte fin.
7.Când are acest aspect, acoperim vasul cu o folie alimentara și îl lăsăm la dospit cam 40 de minute.

*Pregatim painea;
1.După ce aluatul si-a dublat dimensiunea, il rasturnam pe masă pudrata lejer cu făină și îi dam o forma subtire de sul.
2.Tăiem aluatul în bucatele potrivit de mari cu un cuțit bine ascuțit.

3.Le punem într-un castron și adăugăm sosul de roșii si parmezanul.
4.Amestecam lejer pana toate bucatile de aluat sunt bine îmbrăcate în sos.
5.Pregătim o tava pătrată de yena, o ungem cu ulei de măsline și apoi așezăm în ea, una lângă alta, bucatile de aluat îmbrăcate în sosul de roșii.
6.Acoperim tava cu folie alimentara și mai lăsăm totul la dospit încă 20 de minute.

7.Presaram deasupra patrujelul tocat, parmezanul ras, apoi dam apoi tava la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute, sau pana pâinea care se destrăma este frumos rumenita și aurită.
8.Când este gata, o scoatem, rupem bucatele din ea și o servim calda ...sau rece, simpla, sau alături de diferite sosuri.

Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...