duminică, 8 ianuarie 2017

Prajitura cu mousse de ananas si bomboane de pom


Eu ma tot gandesc voi ce faceti cu bomboanele de pom care v-au ramas de la Craciun?
Dar cu punga de piscoturi  inceputa, cu conserva de ananas, cu putina frisca ramasa in vreo cutie, cu plicul de budinca care sta ratacit pe un raft al dulapului, cu niste bucati de ciocolata chinuite dupa razuit, cu vreo 3 oua gasite prin frigider, sau cu putina esenta care a ramas pe fundul unei sticlute?
Nimic mai simplu!Pregatim o prajitura:)
Io zic ca o ''prajitura cu mousse de ananas si bomboane de pom'' este soluția ideala pentru a valorifica intr-un mod gustos toate aceste ingrediente ramase de la Crăciun.
O prăjitura economica si rapidă cu mousse aerat în care am folosit ananas de la Sun Food, cu un blat pufos cu piscoturi și cu un strat aromat de bomboane de pom cu jeleu.
Daca v-am convins ca merita pregatita, găsiți pe lângă delicioasa conserva de ananas și multe alte produse la prietenii mei de la Sun Food, aici, pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor se facebook.
Enjoy!



Ingrediente:
Blat:
-3 oua
-3 linguri de apa
-putina sare
-6 linguri de zahar praf
-3 linguri de faina
-1 plic budinca de vanilie
-1 praf de copt
-5 piscoturi
Crema:
-1 conserva ananas cuburi Sun Food
-250 ml. de frișcă
-1 lingura esență de vanilie
-3 linguri de zahar praf
-50 ml. lapte
-1 plic de gelatină
Stratul de bomboane de pom cu jeleu:
-1 conserva ananas cuburi Sun Food
-bomboane de pom cu jeleu
-2 plicuri de gelatina
-5 linguri de zahar praf
-zeama de la o lamaie
-1 lingura esență de vanilie
-100 ml. sirop de afine
Stratul de ciocolata:
-200 gr. ciocolata neagra
Decor:
-ciocolata pentru razuit

Mod de preparare:
*Pregătim o tava și o tapetam cu hârtie de copt cu dimensiunea aproximativa de 26/22 cm.
*Desfacem conservele de ananas si le scurgem de sirop.Siropul in punem intr-o craticioara deoparte.

*Pregătim blatul;
1.Separam ouăle.
2.Albușurile le punem intr-un castron împreună cu sarea și cu apa.Le batem bine spuma.
3.Adăugăm pe rand zaharul praf și continuam sa batem pana spuma este tare și sclipitoare.
4.Punem apoi galbenusurile.
5.Dupa o usoara amestecare urmeaza sa punem faina cernuta cu praful de copt si plicul de budinca.
6.Adaugam la final si piscoturile rupte in bucatele marunte si amestecam lejer cu o spatula.
7.Turnam totul în tava pregătită anterior și o dam la cuptor la foc mediu pentru 25-30 de minute.
8.Când blatul trece testul scobitorii, scoatem tava și rasturnam blatul pe un gratar.Il lăsăm să se răcească complet.

*Pregătim crema;
1.Bucatile de ananas de la o conserva le punem intr-un robot si le maruntim bine pana capata aspectul unui piure de fructe.
2.Punem gelatina la hidratat în laptele rece.
3.Când aceasta s-a umflat, dam vasul la foc mic pana lichidul se înfierbânta și gelatina este complet dizolvata, dar avem grija sa nu dea in fiert.Luam apoi de pe foc si o lasam sa se tempereze putin.
4.Punem frișca intr-un castron și o batem spuma impreuna cu zaharul și esența.
5.Adăugăm la frisca batuta: gelatina dizolvata, ananasul maruntit și omogenizam ușor cu un tel.

*Pregatim jeleul;
1.Luam craticioara in care am pus siropul de la cele doua conserve de ananas si adaugam peste:  siropul de afine, zaharul, zeama de lamaie, esența și plicurile gelatina.
2.Lasam totul sa stea cam 10 minute pana se hidrateaza gelatina.
3.Dupa acest timp, dam cratița la foc mic pana lichidul începe sa se limpezească și gelatina sa se dizolve.
4.Luam apoi de pe foc si sa lichidul sa se tempereze.

*Preagatim stratul de ciocolata;
1.Punem ciocolata la topit pe baie de abur.
2.Cand este fluida si matasoasa o luam deoparte si o lasam sa se tempereze.

*Asamblam prajitura;
1.Luam tava in care am copt blatul, o tapetam cu hârtie de copt si asezam blatul.Il presam usor cu mainile ca sa se aseze bine.

2.Turnam jumatate din cantitatea de ciocolata deasupra blatului și nivelam ușor. 
3.Dam tava la frigider pentru vreo 10 minute, apoi scoatem tava, așezăm bomboanele de pom și intre ele intercalam bucatile de ananas de la a doua conserva de ananas. 
4.Turnam jeleul deasupra stratului de bomboane de pom și de ananas.Dam prăjitura la rece pentru cel putin 30 de minute.
Nota:
*Daca vrem sa grabim finalizarea prajiturii, putem da tava la congelator.
5.Scoatem tava de la rece, turnam cel de-al doilea strat de ciocolata si mai dam la rece alte 10 minute pana ciocolata se intareste usor.
6.Adaugam mousse-ul de ananas, nivelam usor, razuim deasupra putina ciocolata, apoi dam tava la rece pentru vreo 2 ore.

7.Feliem si servim prajitura foarte rece.
Pofta mare ca doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...