duminică, 12 februarie 2017

Love...Rose Cake~Iubire...Tort Trandafir

Bine v-am găsit dragilor în luna iubirii!
Fiecare dintre noi iubește nespus de mult pe cineva.
De Valentine's Day, sau de Dragobete, ne putem demonstra iubirea în mii de feluri.
Dar, ce ziceți dacă aratați acest lucru prin a-i oferi persoanei iubite o floare. ..dulce?...un trandafir de exemplu, un trandafir dulce sub forma unui tort?
Mie imi place mult ideea, de aceea, vreau sa o prezint azi si voua.
Tortul trandafir este un tort pregătit dintr-un blat imbogatit cu ananas de la Sun Food și la mijloc, un mousse cu gust intens de fructe tropicale tot de la Sun Food.
Cu ajutorul prietenilor de la Sun Food și mereu la indemana cu delicioasele lor conserve, haideti sa ne punem pe treaba și sa vedem cum putem pregăti acest tort.
Găsiți conservele Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro, dar și pe pagina lor de Facebook.
Iubire maxima tuturor va doresc!


Ingrediente:
*Blaturile cu ananas:
-1 conserva de ananas bucăți (sau rondele) Sun Food
-8 oua
-8 linguri de apa
-16 linguri de zahar praf
-16 linguri de faina
-1 1/2 plicuri praf de copt
-putina sare
* Mousse de fructe tropicale:
-2 conserve fructe tropicale Sun Food
-300 ml. frișcă
-1 plic gelatină
-1 lingura esență de vanilie
*Sirop:
-siropul de la toate compoturile Sun Food
-1 lingura esență de vanilie
-2 linguri de zahar
*Mai avem nevoie de:
-250 gr. crema ganache neagra
*Decor:
-pastă de zahar roșie
-pastă de zahar verde

Mod de preparare:
*Pentru început...
Pregatim 5 tăvi cu diametru de 24 cm. si le tapetam cu hârtie de copt.Le punem deoparte.
Nota:Dacă nu avem atâtea tăvi,  vom coace blaturile pe rând.

*Pregătim blaturile cu ananas;
1.Scurgem bine de zeama conserva de ananas Sun Food.Siropul îl punem deoparte.
2.Ananasul îl punem intr-un robot de bucătărie și îl mărunțim foarte bine.
3.Îl punem într-o strecuratoare la scurs.
4.Separam ouăle.
5.Peste albușuri adăugăm apa, sarea și începem sa mixam bine pana rezultă o spuma tare.
6.Adăugăm pe rand zaharul.
7.Când acesta este topit și spuma este tare și sclipitoare adăugăm gălbenușurile.Amestecam lejer.
8.Adăugăm apoi faina cernuta cu praful de copt.
9.Omogenizam bine și la final adăugăm ananasul mărunțit.
10.Împărțim compoziția în 5 părți.
11.Punem cele 5 porții de blat în tăvile pregătite înainte și le nivelam cu o spatula.
12.Le coacem pana trec testul scobitorii.
13.Când terminam, scoatem blaturile din tavi si le lăsăm la racit.

*Pregătim mousse-ul de fructe tropicale;
1.Punem gelatina la hidratat în putina apa rece.Cand aceasta s-a umflat, o punem pe foc la topit pana este lichida, dar avem grija sa nu dea în fiert.
2.Batem frișcă spuma.
3.Desfacem conservele de fructe tropicale Sun Food și le scurgem de zeama.Siropul îl adăugăm la cel de ananas.
4.Punem fructele într-un robot și le mărunțim ușor, dar nu foarte tare.
5.Le punem într-un vas și le strangem bine cu mâna.

6.Adăugăm la frișcă fructele tropicale din conserva Sun Food, esenta și gelatina.Amestecam lejer cu o spatula.

*Pregătim siropul;
1.Peste siropul de la conserva de ananas și cea de fructe tropicale adăugăm esența și zaharul.Amestecam pana acesta este topit.

*Asamblam tortul;
1.Ungem fiecare blat cu un strat subtire de crema ganache.Punem deoparte 2-3 linguri de crema, le vom folosi la asamblarea tortului.
2.Dam apoi blaturile la rece pentru vreo 15 minute.
3.Pregătim forma rotunda cu diametrul tavii (sau o oala) si o tapetam cu hârtie cerata.
4.Începem sa așezăm un blat și deasupra lui punem mousse de fructe tropicale.
5.Scuturam ușor de oala (tava) apoi continuam sa stratificam pana terminam toate blaturile.
6.Dam tortul rezultat la rece pentru 2 ore.
7.Când a trecut timpul de racire, scoatem tortul de la rece și îl ungem peste tot cu crema ganache pe care am pus-o deoparte.
8.Dam tortul la congelator pentru 10 minute.

*Decoram tortul;
1.Îl scoatem si începem sa întindem în foi potrivit de groase pasta de zahar roșie.
2.Decupam cercuri pe care le tăiem în jumătate.
3.Presam lejer partea de sus cu degetele apoi lipim fiecare petala de jur împrejur.
4.Dacă este cazul, folosim puțin alcool pe post de adeziv.
5.Pe măsură ce avansam cu petalele, mărim diametrul cercurilor în funcție de mărimea tortului.
6.Când am terminat de îmbrăcat tot tortul în petale și are o forma frumoasa de trandafir, îl așezăm pe un platou cu picior.
7.Decupam și câteva frunze pe care le așezăm de jur împrejurul trandafirului.

8.Când am terminat,  dam tortul la rece pentru cel puțin încă 2 ore.
9.Servim această minunăție dulce foarte rece.
Pofta mare va doresc!
Sursa decorului :marca you tube.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...