miercuri, 14 octombrie 2015

Tarta cu mere si nuci

 este ideal pentru prepararea deserturilor preferate si a altor mancaruri care necesita zahar.
Practic, acest îndulcitor este stabil la coacere, fierbere sau congelare și nu fermentează. Îndulceste precum zahărul, dar are 0 calorii și 0 indice glicemic, ceea ce protejează organismul de efectele negative pe care consumul de zahar le are.
Produsele Green Sugar sunt primele indulcitoare (dulci ca zaharul) obtinute din extract uscat din frunze de Stevia Rebaudiana care nu schimba gustul consistenta, sau puterea de indulcire a alimentelor pe care le indulceste. 
Green Sugar dulce natural este singurul indulcitor 100% natural!Am pregatit cu acest produs o deosebita tarta de toamna cu mere si nuci.
Enjoy!
Avem si un concurs acum cand Green Sugar implineste 5 ani.
Odata cu aceasta aniversare Green Sugar imparte daruri si ofera ca premiu:
-1 borcan dulce natural Green Sugar si 
-un bol personalizat Green Sugar.
Tot ce trebuie sa faceti este:
*Sa distribuiti/sa dati share la aceasta reteta pe pagina voastra de Facebook.
* Sa lasati la aceasta reteta, un comentariu numele vostru si link-ul unde ati distribuit concursul;
*Castigatorul va fi cel care va aduna mai multe like-uri pe wall-ul propriu.:)
*Si...in final sa ziceti si voi un sincer ''LA MULTI ANI!''
Perioada de desfasurare este  14.10.2015–31.10.2015, ora 24,00.
Mult succes!

UP.DATE:
Imi cer mii de scuze pentru intarziere.
Acum, vreau sa anunt castigatorul acestui concurs: este vorba despre Andreea Carp.
Andreea, astept datele tale de contact.
Va multumesc tuturor!

Ingrediente:
Aluat:
-250 gr. faina
-100 gr. unt
-1 ou
-4-5 linguri de smantana  
-o piscatura de sare
-50 gr. zahar Green Sugar Cooking, dulce natural
-1 praf de copt
Umplutura:
-1 kg. mere mai micuțe
-2 lingurite de scorțișoară
-100 gr. zahar Green Sugar Cooking, dulce natural
-100 gr. nuci prăjite si taiate grosier
Mai avem nevoie de:
-1 ou pentru uns tarta
-1 lingura de lapte
-zeama de la o lămâie
- Green Sugar Cooking, dulce natural făcut pudra...cam 3-4 lingurite
-nuca tocata grosier pentru presărat la final, sau bucati de nuca intregi

Mod de preparare:
Aluat:
1.Punem intr-un castron faina, dulcele natural Green Sugar, oul, praful de copt, untul rece tăiat în cubulete mărunte și jumătate din cantitatea de smântână.
2.Frământăm bine și pe rand adaugam și restul cantității de smântână.Dacă cumva aluatul ni se pare prea sec, mai adaugam putina smantana.Cantitatea nu este exacta deoarece diferă felul smântânii.
3.După ce am terminat de frământat, infoliem aluatul și îl dam la rece pentru cel puțin 30 de minute.

*Intre timp pregătim umplutura.
1.Curatam merele de coaja, le tăiem în doua, le curățăm miezul și le punem sa stea în apa cu zeama de lamaie pana am terminat cu toate.
2.Nucile le prăjim ușor și le maruntim intr-un robot...dar nu foarte tare.
3.Le amestecam cu jumătate din cantitatea de dulce natural Green Sugar.

*Asamblam tarta asa:
1.Scoatem aluatul de la rece și îl împărțim în doar doua.
2.O parte o întindem în foaie potrivit de groasa după mărimea tăvii pe care o folosim.Eu am folosit aceasta superba tava ovala personalizata Green Sugar:).

3.Tapetam fundul tavii cu o bucata de hartie de copt.
4.Presaram peste ea amestecul de nucă cu dulce natural Green Sugar și nivelam peste tot.

5.Asezam jumatatile de mere peste nuca.
6.Deasupra lor pudram scorțișoara și restul de dulce natural Green Sugar.
7.Jumătatea de aluat rămasă o împărțim din nou în doua.O parte o întindem în foaie foarte subțire, o perforam peste tot si apoi o intindem peste stratul de mere din tava.Decupam excesul si sigilam bine pe laterale.

8.A doua parte o întindem la fel în foaie subțire și decupam din ea cu o forma frunze.
9.Asezam frunzele de aluat de jur imprejurul tăvii și facem ce fel de modele dorim.
10.După ce am terminat de decupat din tot aluatul o mulțime de frunzulițe, ungem toată suprafata tartei cu oul bătut bine cu o lingura de lapte.

11.Dam tava la cuptor, la foc mediu pana aceasta are un aspect rumenit pentru 30-35 de minute.
12.Servim tarta rece, sau calda pudrata cu putin dulce natural Green Sugar si nuci prajite.
Pofta mare va doresc!

 

11 comentarii:

  1. Ca de obicei postarile tale sunt la superlativ! Foarte frumoase fotografiile! Foarte cool reteta!
    Intrebare de om care nu foloseste inlocuitori la dulce: are gust ca de zahar? E dulce placinta?
    Te pup! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina multumesc mult pentru aprecieri!
      Da, are gist de zahar si este dulce exact ca si zaharul la gust.Diferenta este ca are 0 calorii.
      Te pup Alina si iti multumesc pentru vizita.Te mai astept!

      Ștergere
  2. Doamne cum arata !!!!
    Si ce prezentari apetisante faci .Super
    la multi ani Green Sugar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Clau.Tare ma rasfeti cu vorbele tale frumoase.
      Te pup.

      Ștergere
  3. Ce bine arata tarta!!! M-am inscris si eu la concurs :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place Liliana.
      Iti doresc mult succes si te mai astept pe la mine.
      Te pup!

      Ștergere
  4. Minunat arata!!! O adevarata fiesta a toamnei! Felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.facebook.com/anca.irepescaru/posts/10200749355574352?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  6. O tartă nemaipomenită făcută cu multă pasiune!!
    Apreciez si am testat produsele GreenSugar

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=977719725627580&id=100001686840905

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna! FB MARIA ENE
    share https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=506455656209169&id=100005342163092&pnref=story
    Tarta arata bine! frumos si delicios.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...