sâmbătă, 17 octombrie 2015

Ciorba groasa cu ciuperci, porumb și perisoare


Pentru ca deja frigul ne da târcoale, ce poate fi mai potrivit de servit pe acesta vreme rece decât o ciorba fierbinte?
Azi va recomand cu mare drag ciorba groasa cu ciuperci, porumb și perisoare, o adevărată încântare.
Ingredientele principale, ciupercile taiate Sun Food si porumbul dulce Sun Food imbogatesc aceasta ciorba cu arome de toamna absolut divine, iar leușteanul, touch-ul final...este de mare efect.
Haideti sa o savuram impreuna si intre timp sa rasfoim site-ul www.sunfood.ro unde veti mai gasi o multime de produse delicioase, sau pe pagina lor de facebook.
Enjoy!

Ingrediente:
Perisoare:
-300 gr. carne tocata de porc
-50 gr. orez
-1/2 legatura de pătrunjel verde
-sare și piper
-un vârf cuțit boia
-1/2 ceapa răzuită
Ciorba:
-1/2 ceapa legatura de ceapa verde (daca nu avem la indemana ceapa verde, punem o ceapa alba intreaga)
-1/2 ceapa alba
-1 bucata mica de țelină
-1 morcov mai mare
-1 pătrunjel rădăcină mic
-1/2 cutie de porumb Sun Food
-1 borcan de ciuperci Sun Food
-sare și piper                                          
-ulei
-1/2 linguriță de boia
-1/2 legatura de leuștean
-1 catel mic de usturoi
Liezon:
-350 ml. smantana grasa
-1 galbenus de ou
- o lingura cu varf de faina

Mod de preparare:
*Perisoare:
1.Punem carnea tocata intr-un castron împreună cu oul, ceapa razuita, verdeața tocata mărunt, orezul, sare, piper și boia.
2.Amestecam pana compozitia se leagă.
3.Rupem bucatele foarte mici și le învârtim intre palme ca sa le dam o forma rotunda.
4.Le asezam pe o farfurie mare, acoperim farfuria cu folie alimentara și le dam la rece.


*Acum pregătim ciorba.
1.Punem puțin ulei intr-o oala și adăugam ceapa, morcovii, țelina taiate cubulete mărunte. Pătrunjelul îl punem întreg doar pentru gust...la final îl vom scoatem afară.
2.Lăsăm legumele sa se prajeasca putin, apoi adaugam cam 1 litru de apa și le lăsăm să fiarbă 10 minute.
3.După acest timp punem perișoarele, ciupercile Sun Food bine scurse din conserva, sare si piper dupa gust și continuam fierberea pana acestea sunt bine pătrunse.
Nota:In cazul in care perisoarele nu sunt patrunse si lichidul a scazut, atunci mai completam cu putina apa, nu foarte multa doar cat sa le acopere putin.
4.La final scoatem afara bucata de patrunjel radacina si adaugam porumbul dulce Sun Food.

*Cat timp mai fierbe ciorba putin cu porumbul, noi pregatim liezonul.
1.Intr-un castron punem smântâna, faina și gălbenușul.
2.Amestecam energic cu un tel pana nu mai sunt aglomerări de faina.

3.Cu un polonic luam putina zeama din ciorba și turnam în fir subțire peste liezon.
4.In total punem cam 3 polonice de zeama.Prin acest procedeu încercăm să aducem și liezonul la o temperatura mai ridicata pentru a evita coagularea brusca a gălbenușului.
5.După ce am amestecat cu zeama liezonul, turnam amestecul castronului în oala cu ciorba.
6.Lăsăm să fiarbă în clocot 10 minute bune, apoi oprim focul.
7.Separat într-o tigaie punem putin ulei, usturoiul ras, boiaua și leușteanul tocat mărunt.
8.Înfierbântam bine totul pe foc pana uleiul începe sa sfârâie.
9.Turnam amestecul din tigaie peste ciorba, amestecam pentru omogenizare și apoi îi punem capacul...ciorba este gata și datorita uleiului aromat si colorat din tigaie, va avea o culoare superbă.

10.În final ciorba trebuie sa nu aiba foarte multa zeama, sa fie mai grosuta si densa, o textura fina, cremoasa, un aspect minunat și un miros deosebit.
Servim ciorba foarte fierbinte si cine doreste cu ardei iute.
Pofta mare va doresc!

Un comentariu:

  1. Arata de-mi vine sa dau fuguta pana la tine.
    O incantare retetele tale.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...