joi, 13 septembrie 2012

Gogosile mele pufoase:-)

Daaaa!!!...aceste gogosi sunt foarte pufoase ...si foarte savuroase si foarte super bune si foarte etc,etc...si  de fapt ,le-as putea lauda toata ziua:-))).
Alaturi un pahar de lapte fac deliciul oricarui mic dejun,pranz sau cina.Incercati si veti fi de acord cu mine.
Din ingredientele date mi-au iesit cam 50 de bucati...ca doar suntem neam mare:-)
Spor tuturor!

Ingrediente:
-1 kg.faina alba
-150 gr.zahar
-100 gr.lapte praf
-50 gr.drojdie uscata
-460 ml.apa
-2 oua
-80 gr.unt
-sare
Mai avem nevoie de:
-zahar praf pentru pudrat
-ulei pentru prajit

Mod de preparare:
  • Amestecam foarte bine intr-un bol ingredientele uscate:faina,zaharul,laptele si drojdia uscata.
  • Adaugam apa si ouale batute separate putin.Framantam aluatul cam 5 minute.
  • Punem apoi untul topit si continuam sa framantam pana aluatul devine moale si pufos.Putem sa adaugam inca putina faina daca ni se pare ca aluatul este putin prea moale,dar cu atentie sa nu adaugam prea multa;la mine nu a mai fost nevoie.
  • Formam aluatul intr-o bila,il punem intr-un castron si il lasam sa stea la dospit cam 1-1.30 ora pana creste si isi dubleaza marimea.
  • Apoi pe o suprafata pe care am presarat faina alba intindem aluatul in grosime de 1 cm.Taiem cu un pahar mare cercuri si cu o forma mai micuta un cerc in mijlocul fiecarei gogoase(eu am folosit gura unei sticle taiate,la tara nu dispuneam de alte ustensile:-)Lasam gogosile taiate sa stea cam 30 de minute pana cresc.
  • Le punem apoi la prajit in ulei incins si le lasam cam 1 minut pe fiecare parte pana devin aurii.
  • Le scoatem pe un prosop de hartie,le lasam sa se scurga putin,dupa care le tavalim prin zahar praf.
           Atat a fost…pofta mare va doresc!!!

29 de comentarii:

  1. Perfecte!ca tot ceea ce faci tu!
    Ti-am mai zis ca sunt fanul tau, nu? :))
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Alina draga,mi-ai mai zis si iti multumesc din nou pentru toata aprecierea!!!
      Te imbratisez si eu:-))))

      Ștergere
  2. Am uitat sa te intreb: Cand iti faci cont de Facebook??? :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi,hi,hi....imi fac cont Alina cand o sa ma invete cineva sa umblu pe acolo...sunt cam paralela la capitolu' asta:-(
      Da' promit sa cer ajutor curand!
      Pupic:-)

      Ștergere
  3. Excelent arata!! Gogosile tale imi trezesc amintiri dragi din copilarie, cand cumparam "inelusi" de la gogoseria de la coltul scolii. Le voi incerca sigur zilele urmatoare!
    Imi place ideea insiratului pe ata, la fel modul rustic de scriere si preparare a retetei. Excelente sunt si fotografiile, mai mult decat potrivite cu acest inceput de toamna si de scoala. :)

    Multumesc pentru reteta, toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roxana multumesc pentru toate cuvintele frumoase!
      Astept impresii despre cum ti-au iesit ''inelusii''.
      Te pup:-)

      Ștergere
  4. Ma uimesti de fiecare data cu fotografiile tale (si nu numai)...bravoooo! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O ce frumos mi-ai zis....multumesc din suflet!
      Pupici si de la mine:-)

      Ștergere
  5. Balesc... balesc din greu ㋡ ... bestiale !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi,hi,hi ce figura esti!
      Nu cred ca balesti mai des ca mine:-)))...la porumbul ala al tau era sa patesc ceva de pofta!
      Pusica:-)

      Ștergere
  6. Foarte dragut arata asa puse pe sfoara! Prezentarea impecabila!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Gabriela!
      Te mai astept cu drag:-)

      Ștergere
  7. N-am voie sa mananc dar parca m-as risca cu una din asta ca arata prea bine!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei Lory...sa mananci pe ascuns nu se poate?...nu va sti nimeni:-)))
      Pusica mareeee!

      Ștergere
  8. Doar la una zici Lory?????
    Eu am furat deja vreo 3 si parca sa zic ca tot mi-e pofta, dar am zis sa va mai las si vou :))

    Superbe insirate pe sfoara.
    Te puuuup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miha draga te pup!!!
      Gogosile alea toate insirate,dupa sedinta foto le-au luat copiii si le-au purtat la gat...erau tare amuzanti:-)

      Ștergere
  9. Arata super bine.Cu mare placere as servi una.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag te servesc!!!
      Pupic si de la mine:-)

      Ștergere
  10. Frate cum arata! Si scaldare in razele soarelui....si cu zaharul ala pudra! Pic aici de pofta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi frumos Andreea!
      Continua sa ramai lucida:-))))(glumesc)
      Te pup!

      Ștergere
  11. Eu sunt incepatoare in ale bucatariei, dar gogosile tale ma tenteaza asa de rau ca indiferent de cate ori le voi face ma voi chinui pana imi ies, foarte bine arata si prezentarea e foarte frumoasa, felicitari!

    PS: eu cred ca le voi tavali prin zahar pudra amestecat cu niste scortisoara, cand le voi face va voi spune cum au fost.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce bune sunt gogosile! Ador pozele tale minunate <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucut ca iti plac,ma straduiesc si io cum pot:-)
      Mersi Timi!

      Ștergere
  13. Ce prezentare geniala.... deja salivez. Cuvintele sunt de prisos... te sarut!

    RăspundețiȘtergere
  14. arata fenomenal...chiar azi discutam cu sotul meu ca ar cam trebui sa mai luam la intrebari tigaia de clatite si aparatul de copt gogosi!:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Azi am descoperit blogul tau si ma minunez de fiecare postare in parte ,esti foarte priceputa ,imi place foarte mult si modul de prezentare ,,superb ,,tine-o tot asa.Cu permisiunea ta am sa dau si eu tarcoale de acuma pe aici ca am ochit deja cateva bunataturi de la care nu ma pot abtine.
    Multa sanatate si spor in continuare.
    Aaaaa ,sa nu uit ,gogosile arata intr.-un maaaaaaaaaaaaaare fel.Felicitari !!

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua! Am descoperit extreeeem de tarziu site-ul dumneavoastra, dar promit sa recuperez :). Voiam doar sa intreb daca cantitatea de drojdie uscata nu e cam mare. Eu folosesc din aia pudra de la drOet.... si pe ea scRie ca acel pliculet de 7 g e suficient pentru 500 g faina. Doar intreb , nu comentez, ca la ce splendori zac pe aici mi-ar fi si jena ! Va imbratisez cu drag. Diana

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...