duminică, 30 septembrie 2012

Frigarui de carnaciori cu struguri

Combinatii dulci sarate.Le ador!Cu de astea m-am delectat zilele trecute.Daca strugurii sunt acum la putere,am profitat de ei din plin si m-am hazardat la tot felul de preparate incantatoare.Unul dintre ele este urmatorul:frigarui din carnaciori,o reteta foarte rapida perfecta pentru o vitezomana ca mine:-)))

Ingrediente:
-600 gr carnaciori lungi si subtiri
-1/2 pahar de vin alb
-400 gr.struguri albi
-piper negru boabe
-putin cimbru

Mod de preparare:

  • Taiem carnaciorii in 4 bucati sau in 8 daca vreti cate doi la portie, si ii rasucim in forma de melc.Fixam fiecare melc rezultat cu un bat de frigaruie.Intepam usor carnatii pentru a nu se sparge in timpul gatirii si apoi ii punem la prajit intr-o tigaie.Prajim carnatii pe ambele parti,ii stropim cu foarte putina apa calda si apoi ii lasam la foc mediu pana se evapora apa.
  • Intre timp strivim jumatate din boabele de struguri si le stoarcem bine zeama.
  • Sucul rezultat de la strugurii zdrobiti , impreuna cu vinul ,boabele de struguri ramase intregi si boabele de piper le punem peste carnaciori si lasam la foc mic cam 15 minute ,intorcand carnatii din cand in cand.
  • Dupa acest timp sunt gata si ii asezam pe farfurie.Presaram deasupra putin cimbru.Acum sunt gata de servit.
                                                             Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Si eu ador combinatiile de carne cu fructe , insa la struguri nu m-am gandit pana acum !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine ma pune pe mine sa bantui la ora aceasta pe blogri?Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am nici cea mai vaga idee...:-))))
      Pup si io!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...