marți, 18 septembrie 2012

Cornulete cu magiun si nuca


Ingrediente:
-1 kg.de faina
-350 gr. unsoare de porc
-3 galbenusuri de ou
-coaja de la o lamaie
-lapte batut cat cuprinde
-1 lingurita de bicarbonat
-putina sare
-1 borcan de magiun
-200 gr.nuca macinata
-zahar praf pentru pudrat

Mod de preparare:
  • Punem intr-un castron faina,unsoarea,galbenusurile,sarea,coaja de lamaie si adaugam treptat putin lapte batut in care stingem lingurita de bicarbonat.
  • Framantam bine pana aluatul este maleabil,usor moale si elastic.
  • Impartim aluatul in bile potrivit de mari pe care le intindem in forma rotunda,ca un cerc.Fiecare cerc format il taiem in triunghiuri.La baza lata a triunghiului punem cate o lingurita de magiun amestecat cu nuca macinata.Rulam usor aluatul incepand de la baza lata a fiecarui triunghi.
  • Asezam cornuletele formate intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam tava la cuptor,la foc iute pana cornuletele devin aurii.
  • Cand sunt gata,le pudram cu zahar praf si le servim fie calde,fie reci.
                                                        Pofta buna va doresc!

24 de comentarii:

  1. Ador cornuletele astea!Nu a mai facut mama de un secol iar eu niciodata! :D
    Senzationala esti ca de obicei! :*
    (a cui e manuta aia care "fura" un cornulet?)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult Alina!
      Pune-o pe mama la treaba,ale ei sigur ies mai bune.
      Manuta este a fiului meu cel mic,mereu sunt pe langa mine,amandoi,sunt supoterii mei,dar si cei mai mari critici culinari:-)))
      Te pup cu drag.
      Astept cornultele mamei,ok?

      Ștergere
  2. Vai, cat de bine arata...si ce poze superbe ai facut!!! Naucitoare de-a dreptul! A cui e manuta aia? :P
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Poliana!Ma bucur ca-ti plac.Manuta este a fiului meu cel mic,mare amator de dulciuri:-))))
      Te pup si io!

      Ștergere
  3. In fiecare zi as manca din cornuletele astea si nu m-as satura :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseaman ca suntem doua;-)))
      Pupici si de la mine1

      Ștergere
  4. Îmi aduc aminte de cornuletele bunici....sunt delicioase:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa,ai mare dreptate,de cornuletele bunicii cred ca toata lumea isi aminteste;-)
      Multumesc de vizita!

      Ștergere
  5. Ah, ce pofta mi-ai facut! Sa leshin, nu alta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea si mie mi se intampla mai ales cand intru noaptea pa la bunatati:-)))

      Ștergere
  6. Sunt super bune.Vad si o manuta care a venit la "furat".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt grozave.
      Hotul e fiul meu cel mic:-)
      Te pup!

      Ștergere
  7. Cornuletele copilariei, n-am mai mancat de un veac, si mama nu are reteta, ea pune la ochi :). Ms. pt. reteta, cred ca le fac in week-end ca prea mi-ai facut pofta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu cred ca sunt singura care nu a mancat asa ceva...trebuie sa-mi educ putin bunicile ca asa nu se poate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poi Alex da,ar cam fi cazul sa le pui putin la punct pe bunicile tale,trebuie sa vorbesti candva copiilor tai de cornuletele bunicii,nu?Astept vesti daca ai reusit;-)
      Te pup draga mea!

      Ștergere
  9. Ce buuunee!
    Si arata atit de bine!
    Amintirea mea legata de aceste cornulete este o imagine cu o tava neagra, mare, abia scoasa din cuptorul sobei cisma, pe care stau insirate cornuri ceva mai marisoare si usor bronzate, cu ceva magiun caramelizat in jur, pe care abia asteptam sa il dezlipesc cu un cutit si sa il rontai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel simt si io!
      Multumesc si va mai astept!

      Ștergere
  10. Buna seara,arata extraordinar cornuletele. Va rog mult, daca puteti sa imi spuneti cam ce cantitate inseamna *cat cuprinde* .

    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara,
      ''cat cuprinde'' eu zic ca trebuie atata lapte pana aluatul este nelipicios,usor elastic,unsuros si fin.
      Eu de obicei incep sa pun o lingura,framant bine,apoi mai adaug una si tot asa pana imi rezulta un aluat ca si cel descris mai sus.Nu trebuie o cantitate precisa,va asigur ca aluatul de framanta asa de bine incat ca veti da seama cat lapte trebuie sa puneti.Toata ideea este ca trebuie sa puneti putin cate putin,pe rand.
      Daca doriti sa ma mai intrebati ceva sunt aici.
      Multumesc si eu pentru vizita,va mai astept.
      Seara frumoasa va doresc!

      Ștergere
  11. buna!imi spune'ti si mie ce e magiunul asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!Bine te-am gasit:-)
      Magiunul de prune este o dulceata din prune fiarta foarte mult pana se ingroasa tare si in care nu se pune zahar.Mai multe detalii gasesti aici:http://angi-food.blogspot.ro/2012/09/magiun-de-pruneo-dulceata-pregatita-in.html
      Daca mai doresti sa ma intrebi ceva,sunt aici si iti raspund cu placere.
      O seara buna si multumesc de vizita:-)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...