joi, 21 iunie 2012

Cupe de ciocolata cu crema tiramisu


Acest  desert este o solutie rapida pentru musafiri...mai ales;-))
Enjoy!

Ingrediente:
-200-250 gr.ciocolata menaj
-1 plic de crema tiramisu(de la dr.Oetker)
-200 ml.lapte
-100 ml.frisca
-1 plic mic de cafea ness
-cateva baloane
-cateva patratele de ciocolata pt.decor


Mod de preparare:
1.Topim la microunde sau in baie de abur ciocolata .Umflam cateva baloane foarte putin si cand ciocolata este la o temperatura potrivita (sa nu fie fierbinte)scufundam varful baloanelor in ciocolata si apoi le punem pe o tava in care am pus hartie pergament.Pana ce pregatim crema dam tava la rece,daca incape ...chiar la congelator.
Eu am amestecat ciocolata de mai multe culori sa aiba un aspect marmorat,dar nu e obligatoriu.




2.Punem laptele si pudra de crema tiramisu intr-un vas si mixam bine pana capata o consistenta solida.Omogenizam apoi crema rezultata cu frisca batuta spuma.

3.Scoatem de la rece cupele de ciocolata si cu un ac intepam usor balonul.Desprindem cu grija balonul de cupa de ciocolata formata.

4.Umplem cupele cu crema tiramisu,presaram deasupra cafea ness si decoram cu patratele de ciocolata.

S-aveti pofta dulce!!!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...