miercuri, 12 octombrie 2016

Placinta rustica cu spaghete, rosii si naut


Zilele friguroase îmi plac și nu prea...
Copiii mi-ai cerut spaghete și eu m-am gândit sa le pregătesc spaghetele într-un fel mai...altfel.
Aveam carnea, aveam conserva de roșii intregi de la Sun Food,  de asemenea aveam si năut tot de la Sun Food și în cele din urma, aveam și busuioc, accesoriul fără de care pastele parcă nu ar fi complete.
Si m-am gândit cât de bine ar merge o plăcintă aburinda cu spaghete, roșii și năut. 
Părerea mea: merge la fix!
Voi ce ziceți? Aveți pofta de o placinta cu spaghete, roșii și năut? 
Dacă nu aveți toate ingredientele la îndemână sa știți ca conservele le găsiți pe site-ul www.sunfood.ro , dar și pe pagina lor de Facebook. 
S-a veți spor!





Ingrediente:
-1 punga de spaghete
-300 gr. carne tocata de porc
-1 conserva de roșii intregi Sun Food
-1 conserva de năut Sun Food
-1 ceapa alba, mare
-1 ardei rosu
-3 căței de usturoi
-2-3 crenguțe de cimbru
-1 foaie de dafin
-1 lingurita mix de ierburi italiene
-2 linguri pasta de tomate
-150 ml. smântână
-3 oua
-150 gr. crema de brânză
-50 gr. brânză de oaie, mai iute
-200 gr. cașcaval
-ulei
-sare si piper
-o mana mare de frunze proaspete de busuioc
-putin pesmet pentru tapetat tava

Mod de preparare:
*Pregătim sosul;
1.Curățăm, spălăm și tăiem mărunt ceapa si ardeiul.
2.Desfacem conserva de rosii Sun Food si o rasturnam intr-un robot de bucatarie.Punem cateii de usturoi si maruntim totul pana rosiile sunt ca si o pasta.Le punem deoparte.

3.Punem ulei intr-o cratiță si adaugam la calit ceapa si ardeiul.Lasam la foc mediu pana legumele se inmoaie putin.
4.Adăugăm apoi crenguțele de cimbru, foaia de dafin, ierburile italiene si carnea.Acoperim cu un capac și lăsăm la foc mediu amestecand bine din cand in cand pana carnea este usor rumenita.

5.În acest moment adăugăm rosiile cu usturoi maruntite si 1 litru de apa.
6.Potrivim gustul cu sare, piper și lăsăm să fiarbă acoperit la foc mic pana carnea este pătrunsă,  și lichidul a scăzut, cam 30 de minute.
7.În acest moment adăugăm și năutul Sun Food bine scurs din conserva.
8.Punem din nou capacul și mai lăsăm să fiarbă înăbușit cam 5-10 minute pana lichidul scade de tot și uleiul începe sa iasă la suprafață.
9.Adăugăm busuiocul tocat mare și apoi luam cratița de pe foc.

*Cat timp fierbe sosul...
1.Punem la fiert în apa cu sare spaghetele.
2.Într-un castron punem ouăle, smantana si crema de branza.Le amestecam foarte bine cu un tel pana obținem un amestec omogen.Punem castronul deoparte.
3.Cașcavalul îl dam prin răzătoarea mare.
4.Ungem o tigaie sau o tavă rotunda cu ulei și o tapetam cu pesmet.

*Finalizăm plăcinta;
1.Punem spaghetele peste sosul cu carne, roșii și năut. Amestecam totul foarte bine.
2.Rasturnam amestecul in tava pregătită anterior.
3.Turnam deasupra liezonul de smântână, crema de brânză și oua.
4.Scuturam ușor de tava sa se aseze, apoi presăram deasupra cașcaval ras.
5.Dam tava la cuptorul încins pentru 20-25 de minute, sau pana plăcintă este rumenă și aurie deasupra.
6.Scoatem tava, decoram plăcinta cu frunze de busuioc și apoi o servim foarte fierbinte.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...