sâmbătă, 30 aprilie 2016

Prajitura cu piersici umplute cu nuca si piure de mere

O reteta rapida unde principalele vedete sunt piersicile;...si nu orice piersici, sunt piersici tare bune de la Sun Food.
Aroma, aspect si gust sublim, aceasta este prajitura pe care o recomand cu mare drag azi.
Gasiti delicioasele conserve Sun Food pe site-ul lor www.sunfood.ro , dar si pe pagina lor de facebook.
Enjoy!

Ingrediente:
Aluat:
-1/2 kg. faina
-200 gr. unt (sau unsoare)
-1 praf de copt
-100 gr. zahar
-1 ou
-coaja de la o lamaie
-smantana cat cuprinde
Umplutură:
-3 cutii de piersici Sun Food
-200 gr. nucă măcinată
-1 borcan (380 gr.) piure de mere
-150 gr. zahar
-1 linguriță esenta de vanilie
Sirop:
-zeama de la conservele de piersici
-100 gr. zahar
Mai avem nevoie de:
-100 gr. nuca tocată grosier pentru presărat intre piersici
-putin gris pentru pudrat foile de aluat
-făină pentru pudrat masa
-zahar praf pentru pudrat prajitura
-hartie cerata pentru tapetat tava

Mod de preparare:
*Pentru inceput pregatim aluatul:
1.Punem intr-un castron toate ingredientele, in afara de smantana.
2.Incepem sa le framantam si sa adaugam treptat cate putina smantana.Continuam sa framantam si sa punem tot cate putina smantana.
3.La finalul frământării trebuie sa avem un aluat fraged, in acelasi timp elastic, nelipicios si foarte omogen.
4.Il impartim in doua bucati, le infoliem  si le dăm la rece pentru 30 de minute.

*Acum pregatim umplutura.
1.Desfacem cutiile de piersici Sun Food si le rasturnam intr-un strecurator.Siropul il punem deoparte.
2.Nuca o punem intr-un castron împreună cu zahărul, esenta si piureul de mere.
3.Amestecam cu o lingura de lemn pana ne rezulta o pasta tare.

4.Luam o bucata de piersica, adica o jumatate si punem in scobitura ei cate o linguriță plină de amestec de nuca.
5.Acoperim cu o alta jumatate de piersica si presam usor.La final trebuie sa aibă aspectul ca si al unei piersici întregi.

6.Asezam piersica umpluta pe un platou si continuăm sa umplem restul bucatilor de piersici.
7.Când am terminat, le dăm la rece.

*Asamblam prajitura;
1.Tapetam o tava de 30/22 cm. cu hartie cerata.
2.Scoatem aluatul de la rece si il desfacem din folie.
3.Pudram masa lejer cu făină si începem sa intindem cu sucitorul o foaie de aluat care sa aibă mărimea tavii în care facem prajitura.
4.Așezăm foaia in tava si pudram deasupra ei, un strat foarte subtire gris.

5.Așezăm pe rânduri, una langa alta  piersicile umplute.
6.Presaram in locurile libere nuca tocată grosier.
7.Intindem si ce-a de-a doua foaie de aluat.
8.Sigilam bine lateralele si preasam usor cu mana între rândurile de piersici.

9.Când am terminat, dăm tava la cuptor, la foc mediu pentru 35-40 de minute, sau pana prăjitura este aurie.

* Cat timp sta tava la cuptor pregătim siropul;
1.Punem zeama de la compoturile de piersici intr-o craticioara împreună cu zahărul.
2.Dăm totul la foc mic si lăsăm sa fiarbă pana lichidul scade mai bine de jumate si începe sa se ingroase si sa aiba un aspect dens, gros si lipicios.In acest moment îndepărtăm siropul de foc si il punem deoparte.
3.Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor, pensulam deasupra prajiturii siropul de piersici.
4.Mai dăm tava la cuptor la foc iute pana se caramelizeaza putin topping-ul si apoi oprim focul.
5.Scoatem tava si lăsăm prăjitură sa se răcească.
6.Pudram deasupra prajiturii reci zahar praf si apoi o feliem pentru servire.
Poftă mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...