duminică, 13 martie 2016

Sandvisuri cu umplutura calda din ciuperci, rosii si piept de pui


Ei uite ca incet, incet a trecut si iarna.
Deja soarele este alaturi de noi si nu mai este mult pana vine vremea sa mergem la un picnic.
Si pentru ca mie deja imi surande ideea de a iesi in natura, la aer curat, va propun aceste sandvisuri delicioase numai bune de luat cu noi, asta in cazul in care ni se face foame.
Am pregatit sandvisuri cu umplutura calda din ciuperci taiate si rosii cuburi de la Sun Food, alaturi de piept de pui frumos rumenit.
Putem servi aceste sandvisuri si cu porumb dulce de la Sun Food, sau cu un nectar de piersici sau caise.
Daca aveti in gand vreau picnic si doriti sa va pregatiti sandvisurile, puteti da o raita si pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook ,unde veti gasi delicioase conserve cu care sa le pregatiti.
Drumetie placuta tuturor!
Ingrediente:
-4 mini baghete cu seminte
-300 gr. piept de pui fara os
-1 borcan ciuperci taiate Sun Food
-1 cutie rosii cuburi de la Sun Food
-1 crenguta de cimbru
-2 catei de usturoi
-1 legatura de ceapa verde
-6 bucatele de salote rosii
-100 gr. spanac frunze proaspat
-1 legatura de ridichi
-frunzulite proaspete de cimbru
-sare si piper
-boia afumata
-ulei de masline

Mod de preparare:
*Pentru inceput pregatim pieptul de pui;
1.Pieptul de pui si il spalam bine, dupa care il uscam cu un prosop de hartie.
2.Il taiem pe lung in fasii foarte subtiri.
3.Condimentam fasiile rezultate cu sare, piper si boia afumata.
4.Punem pe foc  mediu o tigaie si in ea turnam cam 3-4 linguri ulei de masline.
5.Lasam uleiul sa se incinga si apoi punem pieptul de pui la prajit.
6.Il lasam la foc mediu pana acesta este frumos rumenit si auriu.
7.Cand este gata il scoatem cu o paleta intr-un castron si il pastram la cald pana mai incolo cand vom umple sandvisurile.

*Acum pregatim umplutura calda din ciuperci si rosii;
1.In tigaia in care am prajit pieptul de pui mai punem alte 3-4 linguri ulei de masline.
2.Adaugam ceapa verde taiata rondele fine si cateii de usturoi taiati fasii.
3.Punem tigaia pe foc si rumenim bine ceapa si usturoiul.
4.Cand ceapa si usturoiul s-au inmuiat, adaugam ciupercile scurse de zeama, crenguta de cimbru, sare si piper dupa gust.

5.Prajim ciupercile foarte bine pana sunt aurii.Adaugam apoi peste ele conserva de rosii taite cuburi.
6.Mai lasam la foc iute inca 6-8 minute pana sosul incepe sa scada si uleiul sa iasa la suprafata.
7.Indepartam crenguta de cimbru si adaugam fruzulite proaspete de cimbru si apoi tragem tigaia deoparte.

*Incepem sa umplem sandvisurile;
1.Taiem mini baghetele pe lung, in doua.
2.Frunzele de spanac le spalam si le curatam de codita.
3.Ridichile le curatam si le taiem rondele fine.
4.Salotele le curatam, le spalam si le taiem rondele fine.
5.In mijlocul fiecarei baghete punem cate 3 linguri generoase de umplutura calda de ciuperci si rosii.
6.Asezam apoi pe lung bucatile prajite de piept de pui.
7.Punem frunze de spanac, rondele de ridichi si rondele de salote rosii.
8.Inchidem sandvisurile, le presam usor pentru a se imbina toate ingredientele, le legam cu cate un servetelel si le asezam in cosul pentru picnic.

Vom avea masa delicioasa cu aceste sandvisuri calde, alaturi de o cana de nectar.
Optional, punem adauga sandvisurilor noastre si cate o lingura de boabe de porumb Sun Food.
Pofta mare va doresc!!!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...