vineri, 18 martie 2016

Supa rece de capsuni cu aromă de portocala si lime

Aceasta supa mătăsoasă este perfectă pentru a celebra începutul sezonului de capsuni.
O aparitie inedită si surprinzatoare.


Pentru a pregati aceasta minunatie am folosit blenderul performant Oster Classic Chrome , un ajutor pretios in bucataria mea.


Ingrediente:
Supa:
-400 gr. capsuni
-1 ridiche
-3 linguri de zahar brun
-1 pahar suc de grepfruit
-zeama si coaja de la o portocala
-coaja de la o lime
-5 frunzulite de mentă proaspătă
-3 lingurițe de miere
-putin piper proaspăt măcinat
Pentru servire:
-100 ml. friscă vegetală
Decor:
-coaja rasa de lime

Mod de preparare:
*Pentru inceput;
1.Spalam foarte bine in apa rece capsunii si ii lasam sa se scurga.
2.Ii tăiem apoi in sferturi si ii lasam deoparte.
3.Intr-o tigaie punem zahărul la caramelizat.
4.Cand incepe sa se faca auriu, adaugam coaja de portocală si coaja de lime.
5.Amestecam câteva secunde după care stingem totul cu sucul de portocala si cel de grepfruit.
6.Adăugăm mierea, frunzulitele de menta, putin piper macinat si lasam si dea cateva clocote pana se topeste si zaharul caramelizat.
7.Tragem deoparte, indepartam frunzulitele de menta, punem apoi capsunii si ridichea data prin razătoarea mare.
9.Amestecam lejer pana capsunii si ridichea sunt scufundate in lichidul aromat si le lasam sa stea cam 5 minute pana se întrepătrund aromele.
10.După acest timp răsturnam totul in blenderul performant Oster Classic Chrome.

11.Pornim aparatul timp de 1 minut la viteza medie.
12.Mai pornim din nou aparatul pentru alte 2 minute la viteza mare.
13.După aceasta mixare, supa de caspuni trebuie sa aibă o textura fină si matasoasa.

14.Acum punem frisca intr-un bol si o batem spuma.
15.Turnam in farfurii, sau boluri supa de capsuni cu aroma de portocala.
16.Deasupra punem câte o lingura generoasă de frisca si decoram cu razatura de lime.
17.Servim supa de capsuni foarte rece.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...