sâmbătă, 11 mai 2013

Prajitura ''Gratar cu branza''

Prajitura asta este solutia mea salvatoare pentru desert cand sunt in criza de timp!!!
Nu-i cea  mai sofisticata dintre dulciuri ,dar e atat de buna incat face toti banii!
Enjoy!
Ingrediente:
-750 gr.faina
-120 gr.zahar
-200 gr.unsoare(sau 300 gr.margarina)
-smantana cat cuprinde
-1 praf de copt
-coaja de la o lamaie
Umplutura:
-600 gr.branza de vaca(sau de capra)
-3 oua
-200-250 gr.de zahar,depinde cat vreti sa fie de dulce
-coaja de la o lamaie
Mai avem nevoie de:
- 30 gr.zahar tos
- 1 ou pentru uns
-zahar praf pentru pudrat
Mod de preparare:
Aluat:
1.Punem intr-un castron toate ingredientele, in afara de smantana.
2.Incepem sa le framantam si sa adaugam treptat cate putina smantana.Continuam sa framantam si sa punem tot cate putina smantana pana aluatul are o consistenta ferma, dar in acelasi timp moale,este usor elastic si maleabil.
3.Cand aluatul are aceste caracteristici, il impartim in doua bucati,il invelim intr-o folie si le punem la rece pana pregatim umplutura de branza.

Umplutura:
4.Intr-un castron punem branza de capra si restul ingredientelor.
5.Amestecam toate ingredientele bine impreuna pana ne rezulta o pasta groasa si cremoasa.O punem deoparte.
Ansamblare:
6.Scoatem bucatile de aluat de la rece.
7.Pe masa pudrata usor cu faina intindem cu sucitoarulo bucata intr-o foaie potrivit de groasa si care sa aiba dimensiunea tavii in care o vom pune,in cazul meu fiind de 25/35.
8.Rulam foaia pe sucitoare si o asezam in tava.Potrivim si presam usor cu mana aluatul pe la colturi, in asa fel incat totul sa fie perfect asezat si nivelat.
9.Turnam deasupra umplutura de branza si o nivelam usor cu o spatula.

10.Din cea doua bucata de aluat intindem o foaie potrivit de groasa ca si prima.
11.Cu un dispozitiv ondulat taiem fasii pe lung.Luam fasiile si le asezam deasupra branzei transversal tavii.Deasupra primului rand de fasii mai punem inca un rand, de data aceasta pe invers.
12.Taiem capetele care au trecut de marginea tavii,nivelam totul frumos, apoi pensulam toata suprafata cu oul batut si presaram zahar tos deasupra.

13.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 30-35 de minute sau pana capata o culoare rumen aurie.
14.Cand este gata, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.
15.O servim taiata cuburi si pudrata cu zahar praf deasupra.
Pofta mare va doresc!

7 comentarii:

  1. cu branza ???? imi place !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Astazi vin sa servesc la tine desertul. o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rocsy te astept cu mare drag!Chiar mi-as dori tare mult sa te cunosc!
      Pupik!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Adevarat ai grait Haplea!
      Mersi mult!
      Cele bune!

      Ștergere
  4. interesanta abordare si imi place cum a iesit, arata super bine si cred ca si gustul e la fel de delicios si apetisant :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...