luni, 13 mai 2013

Cosulete cu salata de paste

O salata usoara de paste in care texturile si gusturile, cu toate ca aparent sunt de contrast, sunt perfect echilibrate, deci, din punctul meu de vedere se impaca perfect intr-o salata armonios de gustoasa.
O sa gasiti de toate:crocant,moale, dulceag, afumat, cremos, cum spuneam....gustos:-)
V-am convins?Daca da, cu mare incredere poftiti la masa!
Enjoy!
Ingrediente:
-200 gr. paste spirala
-2 morcovi potriviti curatati si spalati
-1 ardei gras rosu spalat si curatat de cotor
-150 gr. ciuperci spalate
-100 gr. mazare verde
-100 gr. prosciutto felii
-5 foi mari de salata verde spalate bine
-200 gr. sos de maioneza
-1 lingura de smantana
-100 gr. branza de capra
-3 cartofi
-ulei de masline Costa d'Oro
-sare si piper
Cosulete din aluat:
-250 gr. faina
-150 ml. apa
-25 gr. drojdie
-1/2 lingurita sare
-1/2 lingurita zahar
-20 ml. ulei de masline Costa d'Oro
- 1 ou pentru uns cosuletele
Mod de preparare:
*Incepem mai intai sa pregatim mai intai cosuletele din aluat deoarece trebuie sa stea la dospit.Procedam asa:
1.Facem o maia din apa calduta, drojdie, sare si zahar.Amestecam bine pana se topesc toate.
2.Punem faina intr-un castron, turnam maiaua deasupra, adaugam uleiul si framantam bine pana aluatul absoarbe tot uleiul.Cand are o consistenta elastica, il punem intr-o punga pudrata cu faina si il dam la rece pentru 1 -2 ore.

*Intre timp pregatim formele pentru cosulete asa:
3.Tapetam pe exterior cu folie de aluminiu 4-6 forme ceramice rotunde, le ungem usor cu ulei, apoi le punem deoparte.


4.Dupa ce a trecut timpul de stat la rece al aluatului, il scoatem si il punem pe masa pudrata cu faina.Rupem 4 bucati din el si din fiecare bucata intindem o foaie foarte subtire si lunguiata.
5.In primul rand decupam cu un pahar mare un cerc(4 in total, din fiecare foaie).


6.Restul aluatului il taiem pe lung cu un cutit.Pe fundul formei ceramice asezam cateva fasii de aluatu, punem apoi capacul rotund, presam usor si din fasiile taiate incepem sa impletim pe lateral.
7.Cand cosuletele sunt gata impletite, le asezam intr-o tava de copt, le lasam sa stea la odihna cam 15 minunte, dupa care, le ungem cu oul batut.


8.Le dam la cuptor la foc mediu pana sunt aurii.Cand sunt gata le scoatem,le lasam sa se raceasca,apoi desprindem cosuletul de pe fiecare forma.

*Incepem acum sa pregatim salata de paste.Procedam asa:
1.Punem intr- oala cu apa si sare pastele la fiert.Cand sunt fierte, le spalam bine, le strecuram si le punem deoparte.
2.Intr-o craticioara punem la fiert mazarea verde.Cand este patrunsa scurgem apa de pe ea si o punem deoparte.
3.Din feliile de prosciutto luam 4 bucati si le punem deoparte.Restul le taiem in cubulete marunte si le punem la prajit intr-o tigaie in care am pus putin ulei de masline Costa d'Oro.Cand sunt prajite le scoatem pe un servet de bucatarie si le punem deoparte.
4.In uleiul ramas prajim foarte crocant si cele 4 felii intregi de prosciutto pe care le-am pus deoparte(le vom folosi la servirea salatei).


5.In alta tigaie punem putin ulei de masline Costa d'Oro, adaugam morcovii si ardeiul taiat cubulete marunte, le punem pe foc si le lasam la calit.
6.Adaugam apoi ciupercile taiate lame, condimentam cu sare si piper si mai lasam pe foc pana sunt si ciupercile bine calite.


7.Rasturnam tot continutul tigaii intr-un castron.Adaugam peste legume mazarea, prosciutto, branza de capra rupta in bucatele potrivit de mari, condimentam cu sare si piper cat este cazul,punem maioneza, smantana si salata verde taiata fidelute subtiri.Amestecam usor pana toate ingredientele sunt bine invaluite cu sosul de maioneza.Punem castronul deoparte. 



*Pregatim acum si cartofii chibrit asa:
1.Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine si ii taiem pe lung felii foarte subtiri.
2.Fiecare felie o taiem la randul ei pe lung in bastonase foarte subtiri cam cat grosimea unui bat de chibrit.
3.Prajim cartofii intr-o tigaie in care am pus ulei de masline pana sunt aurii.Cand sunt gata ii scoatem pe un servet de bucatarie.Ii vom aseza deasupra salatei.


*Asamblam salata asa:
1.In fiecare cosulet punem salata de paste, deasupra putin sos de maioneza, o mana de cartofi chibrit si felia de prosciutto crocanta.
Servim cu mare placere!
Pofta mare va doresc!



17 comentarii:

  1. Esti geniala in forma de prezentare, felicitari! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumes ctare mult doamna Sara!
      Cu stima!

      Ștergere
  2. Ce fain arata!! O super idee cu cosuletele.. Bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu am facut un cos maaaare de Paste, pe care l-am umplut cu oua rosii! chiar ma gandeam ca data viitoare le fac mai mici..si iata-te cu imaginile si reteta! bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adnia multumesc frumos!
      Tare mi-as dori sa -ti vad cosul cel mare cu oua...imi plac mult ouale de Paste!
      Pup!

      Ștergere
  4. Ce cosulete frumoase dar si tare bune. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. acum 40 de min am mancat....privind la pozele tale m'o luat foamea din nou :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-))))Ce simpatica ai fost Bubu!
      Poi cam asa e...de fiecare data cand vad mancare seara ma cam ia si pe mine valul si imi vine sa merg la frigider...ispita asta culinara bat-o vina!!!
      Pup!

      Ștergere
  6. FENOMENAL CATA RABDARE AIIIII SUPERBA PREZENTAREA DE GUST NU MAI VORBESC.Gabriela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mu;tumesc Gabriela pentru aprecieri!
      Te mai astept pe la mine cu mare drag!

      Ștergere
  7. Te felicit pt idee,pt prezentare,pt tot....

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari!!! Totul e minunat! Duminica o sa le fac si eu ! Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...