duminică, 15 noiembrie 2020

Stromboli cu naut Sun Food si pui

Stromboli este o rețetă italiană sărată, plină cu carne, brânzeturi și legume.

Un stromboli este ori pliat ca un calzone, ori rulat și apoi copt până are o culoare rumen aurie. 

Frumusețea strombolilor este că puteți personaliza umplutura cu orice ingrediente aveți prin bucătărie. Încercați cu diferite cărnuri, cu legume precum ardei, ceapă, măsline, cu conserva de năut , porumb (ca și în cazul meu😉) și neapărat cu brânza preferată.

Ideea este că obținem un preparat super gustos și arătos.

Doritori să încerce această rețetă avem? Dacă da, vă spun că puteți găsi conservele preferate Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro , sau pe pagina oficială de Facebook.

Enjoy!


Ingredient:

* Aluat:

-2 lingurițe drojdie uscată

-360 ml. apă caldă 

-500 gr. făină albă 

-1 lingură zahăr

-1 linguriță sare

-3 linguri de ulei 

* Umplutură:

-1 conservă de năut Sun Food 

-250 gr. piept de pui 

-1 ceapă roșie 

-1 ardei

-200 gr. cașcaval

-puțin ketchup picant 

-ulei

-sare și piper 

* Mai avem nevoie pentru pensulat de;

-1 ou

-puțin lapte


Mod de pregătire:

* Pentru început;

1.Pornim cuptorul la 200 grade. 

2.Tapetăm ​​cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară. 


* Pregătim aluatul;

1.Punem într-un bol mai mic drojdia și apa caldă.Amestecăm ușor cu o lingură și lăsăm să se odihnească 10 minute. 

2 În bolul unui robot punem făina, zahărul, sarea și începem să amestec cu cârligul de aluat.Turnăm în același timp în fir subțire uleiul. 

3.Cu mixerul la viteză medie, adăugăm amestecul de apă / drojdie și mixăm în continuare până totul se combină, cam 10-15 minute. Trebuie să obținem un aluat potrivit de moale și fin. 

4.Transferăm aluatul într-un castron uns cu puțin ulei, îl acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm la dospit cam o oră. 

* Între timp pregătim umplutura așa;

1.Desfacem conserva de năut, o spălăm și o scurgem bine de zeamă. Lăsăm năutul deoparte. 

2.Curățăm ceapa, ardeiul și le tăiem fâșii fine, le strângem bine cu mâna pentru a le stoarce de zeamă. 

3.Cașcavalul îl dăm prin răzătoarea mare. 

4. Pieptul de pui îl tăiem în fâșii fine. 

5.Punem într-o tigaie puțin ulei și călim pieptul de pui condimentat cu sare și piper până acesta este frumos rumenit. Îl scoatem pe un șervet de hârtie. 

* Asamblăm stromboli;

1.Pudrăm masa lejer cu făină, așezăm aluatul și îl întindem în foaie subțire, de formă dreptunghiulară. Ungem toată foaia cu un strat subțire de ketchup picant. 

2.Presărăm pieptul de pui, fâșiile de ardei, ceapa, năutul Sun Food și în final cașcavalul ras. 


3.Începem sa rulăm ca și la cozonac până obținem un sul ... o sucitură. 


4.Așezăm totul în tava pregătită anterior și lăsăm la căldură cam 20 de minute să mai crească. 

5.După acest timp pensulăm sucitura cu oul bătut cu puțin lapte.

6.Dăm tava cuptorul încins pentru 40 de minute, sau până stromboli este rumenit și are o culoare aurie. 

7.Îl scoatem și îl servim cald, dar acesta este felul de gusturi și rece. 

Poftă mare vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...