miercuri, 15 iulie 2020

Rulada rapida cu piersici Sun Food

Salutare prieteni!
Deja căldurile au început să fie tot mai ridicate, motiv pentru care parcă ne este și groază să pornim cuptorul pentru a face ceva dulce.
Dar, eu vă propun rețeta unui desert super rapid și super gustos:ruladă cu piersici Sun Food. Se face fff repede cam într-o jumătate de oră desertul e gata.
Este varianta salvatoare în cazul în care nu prea ai chef să stai mult prin bucătărie, în cazul în care ai poftă de ceva dulce, sau chiar și atunci când îți apar niște musafiri.
Eu am ales cea mai simplă varianta, dar voi puteți să o îmbunătățiți și să adăugați o cremă sau frișcă.
Găsiți conserva de piersici Sun Food alături de o largă gamă variată pe site-ul www.sunfood.ro sau pe pagina lor de Facebook.
Zile senine tuturor!
Enjoy!




Ingrediente:
-1 conservă de piersici Sun Food
-5 ouă
-100 gr. făină
-80 gr. zahăr
-1/2 linguriță praf de copt
-1 lingurită esentă de lămăie
-5 fire grase de mentă
-coaja rasă de la o  lămâie
-puțină sare
-zahăr praf pentru pudrat rulada

Mod de preparare:
* Pentru început;
1.Pornim cuptorul la 180 grade.
2.Pregătim o tavă cu dimensiunea aproximativă de 40/35 cm. pe care o tapetăm cu hârtie de copt.
3.Desfacem conserva de piersici Sun Food și o scurgem bine de zeamă.
4.Piersicile le tăiem cubulețe potrivit de mari, le punem într-o strecurătoare si apoi le amestecăm bine cu menta tocată mărunt.

*Pregătim blatul pentru ruladă;
1.Separăm ouăle.
2.Batem albușurile cu puțină sare până începe spuma să se formeze.
3.Adăugăm treptat zahărul și continuăm mixarea.
4.Când spuma este rigidă și nu cade de pe tel, adăugăm coaja de lămâie, esenta si gălbenușurile, pe care le încorporam unul câte unul cu mișcări ușoare de jos în sus ajutându-ne de un tel.
5.Adăugăm apoi treptat făina cernută, praful de copt și omogenizăm totul.


*Asamblăm rulada;
1.În tava pregătită anterior punem bucățile de piersici și le întindem în strat uniform.
2.Deasupra lor turnăm compoziția pentru blat și nivelăm bine cu o spatulă.

3.Dăm tava la cuptor, la 180 de grade și coacem cam 15-20 de minute, sau până foaia este frumos rumenită și aurie.
4.Scoatem tava de la cuptor, și o răsturnăm o pe o hârtie de copt.
5.Îndepărtăm hârtia de pe  dosul foii de ruladă, apoi o răsturnăm din nou pe un prosop curat și ușor umezit astfel încât piersicile să fie deasupra.
6.Începem să rulam ușor foaia pentru a forma rulada. Strângem ușor prosopul în jurul ei și o lăsăm așa învelit, cam 15 minute până se răcește, după care o desfacem.
7.O pudrăm cu zahăr praf și o servim. Atât a fost, simplu și super gustos.
Poftă bună vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...