joi, 4 aprilie 2019

Batoane energizante cu fructe uscate Sano Vita

Produse gustoase și sănătoase de la Sano Vita au fost azi vedetele bucătăriei mele.
Este vorba despre: curmale fără sâmburi,  goji, merișoare, musli, unt de arahide si zahăr brun.
Le-am folosit pentru a pregăti niște batoane energizante super delicioase.
Si...desi reteta pare complicatata, sa stiti ca se pregătesc mult mai ușor decât se credeți.
Dintr-o tavă de acest fel, aveți asigurată gustarea de dimineață pentru o săptămână întreagă.
Gasiti toate produsele, plus multe alte bunatati snatoase pe site-ul www.sanovita.ro.
Nu uitați că, puteți comanda de pe www.sanovita.ro și beneficiați de o reducere de 15 % de fiecare dată la orice comandă folosind codul 'angelsfood'.
Enjoy!


Ingrediente:
*Primul strat:
-1 foaie de napolitană
-50 gr. migdale Sano Vita
-50 gr. goji Sano Vita
Caramel:
-200 gr. zahăr brun Sano Vita
-70 gr. unt
-150 ml.  frișcă
* Al doilea strat:
-1 foaie de napolitană
-1/2 borcan unt de arahide Sano Vita
-50 gr. merișoare Sano Vita
* Al treilea strat:
-1 foaie de napolitană
-200 gr. ciocolată neagră
-100 ml. frișcă
-100 gr. musli Sano Vita
- 50 gr. curmale fără sâmburi Sano Vita
* Al patrulea strat:
-1 foaie de napolitană
-100 gr . ciocolată cu lapte
-2 linguri de frișcă lichidă
*Mai avem nevoie de:
-100 ml. apă călduță
-2 linguri esență de rom
-hârtie de copt

Mod de preparare:
* Pentru început;
1.Pregătim o tavă cu dimensiunea aproximativă de 25/18 cm. și o tapetăm cu hârtie de copt.
2.Ciocolata cu lapte o punem la topit împreună cu cele 2 linguri de frișcă, apoi o punem deoparte.
3.Turnăm într-un castronel 100 ml. apă călduță și cele 2 linguri esență de rom.
4.Punem pe rând la înmuiat fructele:începem cu curmalele pe care le scufundăm în apa aromată si le lăsăm să stea cam 5 minute.După acest timp, le surgem de zeamă și le stoarcem ușor cu mâna. Le dăm deoparte.
5.Apoi punem merișoarele și procedăm la fel ca și cu curmalele.

* Acum pregătim primul strat.
*Facem caramelul;
1.Punem zahărul într-o tigaie la foc mediu amestecând ocazional cu o spatulă.
2.Când prinde să se închidă la culoare, începem să îl amestecăm de la margine către mijlocul tigăii pentru a evita arderea lui.Continuăm să lăsăm pe foc până toate bucățile de zahăr se topesc, dar avem grijă să nu îl caramelizăm prea tare, doar până culoarea începe să devină una aurie si amestecul foarte fluid.
3.În acest moment luăm tigaia de pe foc adăugăm untul, amestecăm ușor până se topeste, după care adăugăm frișca.
Notă:
*Procedăm cu atenție deoarece zahărul caramelizat va fierbe si va împrăștia  balonaşe si aburi care  sunt fierbinți.
4.Punem înapoi tigaia la foc mic și amestecăm din când în când până zahărul se topește complet si consintenta caramelului începe să se îngroașe puțin.
Nota:
*Atentie!.. nu trebuie să se îngroașe foarte tare fiindcă se va mai îngroşa şi după ce se răceste.
*Dacă îl fierbeți prea mult, când se răcește caramelul se va solidifica, eu zic că îi este suficient cam 5-7 minute din momentul in care punem tigaia din nou pe foc.
*Putem face si proba închegării așa:într-un pahar cu apă foarte rece picurăm puțin caramel.Dacă biluțele picurate își păstrează forma, atunci caramelul este gata, dacă se împrăștie, atunci mai trebuie să îl lăsăm puțin.
5.Când are caracteristicile enumerate, tragem tigaia de pe foc și îl lăsăm să stea la răcit.
6.Dupa racire, adăugăm migdalele( întregi, sau tocate grosier, cum vă place mai mult) fructele goji și amestecăm până acestea sunt bine învăluite în caramel.Dăm vasul deoparte.

*Pentru al doilea strat;
1.Punem ciocolata împreună cu frișca lichidă într-un castron la topit pe baie de abur.
2.Când amestecul este fluid și omogen punem curmalele ( întregi, sau tăiate bucăți, cum doriți) adăugăm musli și amestecăm bine.Dăm vasul deoparte.

*Pentru al treilea strat;
1.Punem untul de arahide într-un castron și îl amestecăm bine cu merișoarele înmuiate în esență.

*Asamblăm, portionăm și pregătim de servire batoanele ;
1.Așezăm în tavă pregătită anterior o foaie de napolitană, apoi turnăm primul strat, cel cu caramel.
2.Întindem cu o spatulă compoziția pe toată suprafața foii de napolitană, apoi așezăm a doua foaie de napolitană și presăm bine cu mâna.
3.Punem al doilea strat, cel de ciocolată și la fel întindem bine ciocolata pe toată suprafața.
4.Așezăm altă foaie de napolitană și presăm din nou ușor cu mâna.
5.Al treilea strat, cel de unt de arahide este ultimul.După ce l-am intins și am așezat deasupra ultima foaie de napolitană, turnăm ciocolata cu lapte topită și nivelăm peste tot.
6.Presărăm câteva fructe goji mărunțite și apoi dăm tava la rece pentru cel puțin o oră.
7.Când s-a răcit totul, dezlipim cu un cuțit marginile și răsturnăm tava pe un blat de lemn.
8.Tăiem cu un cuțit bine ascuțit batoane dreptunghiulare și apoi gata, le putem servi.
9.Împachetam dacă dorim fiecare baton în hârtie și le putem păstra mai bine de o săptămână la rece.
Poftă mare vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...