duminică, 15 aprilie 2018

Tortilla spaniola cu porumb Sun Food

Luna aceasta mergem pe taramurile Spaniei si o sa va recomand mancaruri care mai de care mai apetisante.
Incep cu renumita Tortilla~Spanish Omlette~Spanish Tortilla.
Spanish Tortilla este denumirea englezească pentru mâncarea tradițională tortilla españole, tortilla de patata, sau tortilla de papas. Este o omletă făcută din cartofi, ouă, ceapă și deseori cu diferite alte adaosuri.
Face parte din bucătăria spaniolă și din bucătăria multor țări din zona Sud Americană, în special cele din zona Rio de Plata. 
Servita simpla, fierbinte, sau tăiată în cubulețe mărunte, tortilla este perfectă și pentru petreceri, servită ca și gustare rece.
Plusul de aroma adaugat de mine acestei retete, este porumbul dulce de la Sun Food.
Gasiti si voi aici, pe site-ul www.sunfood.ro o gama larga de conserve, sau aici, pagina lor de facebook.
Enjoy!


Ingrediente:
-1 conservă de porumb Sun Food
-1 ceapă roșie tăiată fâșii fine
-1 ardei verde tăiat fâșii fine
-vreo 5 fire de ceapă verde tăiate rondele fine
-5 cartofi potriviți, curățați și tăiați cuburi mărunte
-8 ouă
-sare si piper
-ulei
-1 mână de verdeață tocată mărunt

Mod de preparare:
*Pentru început...
1.Punem ulei cam de  1 deget într-o tigaie care se poate pune la cuptor și îl lăsăm să se înfierbânte.
2.Punem la prăjit cubulețele de cartofi în ulei și îi lăsăm până sunt frumos rumeniți.
3.Îi scoatem pe un șervet de hârtie și îi punem deoparte.
4.Răsturnăm uleiul și mai lăsăm în tigaie doar foarte puțin, cât sa ajungă pe fundul tigăii.
5.Punem tigaia din nou pe foc și adăugăm ceapa albă, ceapa verde și ardeiul.
6.Le rumenim ușor, la foc mic.
Între timp...
1.Desfacem conserva de porumb Sun Food și o scurgem bine de zeamă.
2.Ouăle le spargem într-un castron, adăugăm sare, piper după gust și porumbul Sun Food.Batem totul bine cu un tel.

3.Răsturnăm ouăle în tigaie și prăjim totul la foc mic.

4.Când tortilla s-a rumenit bine pe o parte, luăm o farfurie, o așezăm deasupra tigăii și răsturnăm omleta în ea.
5.O punem după aceea înapoi în tigaie în așa fel încât sa se prăjească și pe cealaltă parte.
6.Când s-a rumenit pe ambele părți, luăm tigaia de pe foc si o dăm la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 10 minute.
Nota:Dacă tigaia este mai mare si omleta iese mai subtire, de aproxiamtiv 3 cm., atunci nu mai este nevoie să mai dăm tigaia la cuptor.
7.Când este gata și are o culoare frumoasă, aurie, o scoatem și presărăm deasupra verdeața tocată mărunt.
8.Tăiem tortilla în 8 felii, ca și o pizza și o servim cu salate, diferite sosuri și pâine.
Poftă bună vă doresc!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...