vineri, 11 august 2017

Paste tagliatelle cu naut, porumb, ceapa caramelizata si chorizo


Pentru zilele de vara, daca aveti pofta de paste, recomand cu drag aceasta reteta.
Se face rapid, este tare gustoasa si din doar cateva ingrediente ne putem pregati cina, gustarea sau felul de baza.
Neaparat sa aveti la indemana nautul si porumbul de la Sun Food, care dau plus si savoare acestui preparat.
Gasiti o gama diversificata de conserve pe www.sunfood.ro, sau, pe pagina lor de facebook.
Mult spor s-aveti!



Ingrediente:
-300 gr. paste tagliatelle ( eu le-am făcut în casă)
-150 gr. chorizo
-1 conservă de năut Sun Food
-1/2 conservă de porumb Sun Food
-2 cepe albe
-2 cepe roșii
-2-3 crenguțe de cimbru
-2 căței de usturoi
-1 lingură de zahăr
-ulei de măsline
-sare și piper
Pentru servit:
-parmezan
-frunzulițe de cimbru

Mod de preparare:
Note:
Dacă doriți sa folosiți paste pregătite în casă, le frământați rapid, întindeți foaia, împăturați-o și apoi tăiați-o fâșii mai late.
Lăsați pastele la uscat într-un loc cu soare și bine aerisit.

*Pentru inceput...
1.Tăiem chorizo rondele subtiri.
2.Ceapa o curățăm și o tăiem fidelute fine.
3.Usturoiul îl curățăm și îl dăm prin răzătoarea mică.
4.Punem ulei de măsline într-o cratiță și punem chorizo la prăjit până este ușor rumenit.
5.Adăugăm ceapa și lăsăm totul la prăjit mediu cam 10 minute.
6.Adăugăm lingura de zahăr și mai lăsăm ceapa să se caramelizeze frumos cam încă 3-4 minute la foc iute.
7.Adăugăm năutul și porumbul, sare și piper după gust, usturoiul ras, apoi mai lasăm totul la foc iute încă vreo 5 minute bune.

*Intre timp...
8.Punem pastele la fiert în apă cu sare.
9.Le scurgem bine de apă, le limpezim și apoi le adăugăm în cratița cu ceapa.
10.Amestecăm până pastele sunt bine învăluite de sos.
11.La servire, presarăm deasupra parmezan ras, adăugăm frunzulițe de cimbru și servim pastele foarte fierbinți.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...