duminică, 17 ianuarie 2016

Salata calda cu rosii, naut si spanac

Dupa mesele imbelsugate si pline de calorii de Sarbatori si pe frigul de afara, eu zic ca merge de minune o salata calda.
Rosii delicioase, naut cremos de la Sun food si spanac plin de vitamine...acestea sunt cele doar cateva ingrediente cu care va puteti pregati o salata satioasa si absolut delicioasa.
Alaturi de conserva de naut gasiti multe alte conserve pe  site-ul www.sunfood.ro , sau pe pagina lor de facebook.
Enjoy!


Ingrediente:
Salata:
-400 gr. rosii cherry
-2 caserole de spanac proaspat baby
-1 catel de usturoi
-1 conserva de naut Sun Food
-50 gr.pesmet
-100 gr.parmezan ras
-amestec de verdeturi:busuioc, cimbru, marar, patrunjel
-2-3 crengute de cimbru
-50 gr.cascaval
-1/2 lime
-ulei de masline
-piper boabe
-sare de mare
Pentru decor:
-crengute de cimbru
Pentru servit:
-crutoane de paine

Mod de preparare:
1.Pentru inceput spalam spanacul si rosiile cherry.Le scurgem bine de apa.
2.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam spanacul, catelul de usturoi, piper boabe, 1-2 crengute de cimbru si sare dupa gust.
3.Punem tigaia la foc iute si parlim totul cam 3 minute pana spanacul se inmoaie putin.
4.Adaugam nautul bine scurs de zeama si mai lasam pe foc inca 2 minute, stoarcem zeama de la o jumatate de lime, dupa care tragem tigaia deoparte.

5.Separat intr-un castronel punem pesmetul, parmezanul ras si mixul de ierburi.Amestecam totul foarte bine.
6.Taiem rosii pe lung, le punem intr-un castron mai incapator apoi turnam deasupra amestecul de pesmet.Omogenizam totul foarte bine.

7.Pregatim vase ramekin si le stropim cu putin ulei de masline.In cepem sa stratificam salata calda.
Punem un rand de spanac si naut, apoi un rand de rosii cu pesmet.
Inca unul de spanac si inca unul de rosii.
8.Pudram deasupra putin parmezan si presaram cascaval ras.

9.Asezam vasele intr-o tava si dam tava la cuptor, la foc iute pana suprafata este bine rumenita.Eu le-am tinut cam 15 minute.
10.Cand sunt gata le scoatem si le servim fierbinti alaturi de crutoane de paine si decorate cu cate o crenguta de cimbru.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...