duminică, 27 decembrie 2015

Confit de somon cu garnitura cremoasa din naut si fennel, piure de morcovi, iar alaturi un delicios sos de portocale si cipsuri de chorizo

Ei,, uite ca s-a mai dus un an.Bun, rau cum a fost, a trecut si il asteptam cu drag pe altul cu speranta de mult mai bine.
Si ca sa ne luam ramas bun de la anul in curs cum se cuvine, trebuie sa avem in noaptea dintre ani pe masa cele mai alese preparate.
Eu va propun un fel cu peste care cu siguranta v-a surpinde atat prin aspect cat si prin aroma.Acest fel il voi pregati pentru cei dragi mie de Revelion.
Este vorba despre :''Confit de somon cu garnitura cremoasa din naut si fennel, piure de morcovi, iar alaturi un delicios sos de portocale si cipsuri de chorizo''
Ehh...v-am facut curiosi?
Daca da, vreau sa va conving ca acest preparat este cu adevarat deosebit mai ales carnea. 
Metoda prin care carnea este gatita este unul din micile secrete care dau o reusita sigura.
În timpul acestui mod de pregătire condimentele vor înmiresma uleiul în care pestele se gătește și acestea vor pătrunde încet în fibrele cărnii. Textura finala va fi una plăcută mătăsoasă și foarte aromată.
Alături de piureul dulce de morcovi si garnitura cremoasa pregatita cu naut de la Sun Food si fennel, acest confit de somon va face senzație. 
Ca sa nu mai punem la socoteala aportul pe care il da sosul dulce și fin aromat de portocale în contrast cu cipsurile de chorizo si prosciutto-ul crocant....ce sa mai???rasfat total!!!
Gasiti nautul si multe alte produse de calitate pe site-ul www.sunfood.ro
 dar si pe
Va doresc pofta mare si Un An Nou Fericit!!!
La multi Ani Sun Food!!!
La multi ani dragii mei!!!
La multi ani 2016!!!

Ingrediente:
Confit de somon:
-4 rondele de somon potrivit de mari
-1 cm. de ghimbir
-1 lingurita granule de sare roz
-5 boabe de piper roșu boabe
-1 cățel de usturoi
-1/4 linguriță coriandru boabe
-1 frunza uscata de curry
-ulei de măsline
Garnitura cremoasa de naut si fennel:
-1 cutie de naut Sun Food 
-2 bucăți de fennel
-3 linguri ulei de măsline
-150 gr. crema de brânză cu verdeturi 
-3-4 linguri de apa
-1 linguriță oțet de vin
-1cățel de usturoi
-1 crenguta de cimbru
-1 linguriță chimen
-1/4 linguriță boabe de piper roșu
-1 lingura de coriandru proaspat tocat
-sare roz după gust
Prosciutto crocant:
-12 felii de prosciutto
Piure se morcovi:
-4 morcovi potrivit de mari
-un vârf de cuțit coaja de portocala
-1 cubulet de unt
-sare dupa gust
-un varf de cutit nucsoara macinata
Cipsuri de carnat chorizo:
-1 carnat chorizo
- 1 lingura de pesmet
-ulei de masline
Sos fin de portocale:
-sucul de la 4 portocale
-coaja de la o portocala
-5-6 boabe de piper rosu
2 lingurite zahar brun
-1 cubulet de unt
-1 lingurita cu varf de amidon
-o piscatura de sare
Decor:
- crengute proaspete de rozmarin

Mod de preparare:
*Pregătim pentru inceput confit-ul de somon:
1.Intr-o tava de cuptor nu foarte mare, dar inalta, punem cam 300 ml. ulei de masline.
2.Asezam bucatile de peste in tava și deasupra lor condimentele:ghimbirul, sarea roz, boabele de piper roșu, cățelul de usturoi, coriandrul boabe si frunza uscata de curry.
3.Mai turnam ulei in tava pana bucatile de peste sunt foarte bine acoperite de ulei.
4.Dam tigaia la cuptor la foc foarte mic și lăsăm pestele sa se gătească termic la cea mai mica treapta de căldură posibila pentru 20 de minute.
Nota:Acest pas se poate face și pe aragaz.In acest caz vom folosi o tigaia adanca.Modalitatea de gatire termica este aceeasi, cu conditia ca temperatura sa fie foarte mica.
5.Cand carnea este gata, scoatem fiecare bucata cu foarte mare grija din tava si o punem pe un gratar.O pastram la cald pana in momentul servirii.

*Pregatim piureul de morcovi:
1.Punem într-o oala morcovii curățați de coaja și tăiati in bucăți potrivit de mari.
2.Adăugăm coaja de portocala, sare și apa pana morcovii se acoperă bine.
3.Dam oala la foc iute și lăsăm să fiarbă bine.
4.Când morcovii sunt fierti îi scurgem de apa, dar nu o aruncam.
5.Cu un blender vertical (sau int-un robot de bucatarie) pasam bine toți morcovi pana ne rezulta o pasta fină. 
6.Adăugăm cubuletul de unt și amestecăm din nou bine.
7.Dacă piureul ni se pare prea gros, îl mai subțiem cu putin din apa în care au fiert morcovii.
8.Consistenta trebuie sa fiu una potrivit de moale, fina și mătăsoasă.
9.Punem piureul deoparte la cald pana asamblam farfuria.

*Acum pregatim feliile de  prosciutto crocant:
1.Punem o lingura ulei de măsline intr-o tigaie și o dam pe foc.
2.Când uleiul este bine incins adaugam feliile de prosciutto în tigaie, dar incercam sa facem in asa fel incat sa nu se suprapună una peste alta.
3.Le prăjim la foc iute pana sunt crocante si au o culoare aurie.
4.Le întoarcem și pe cealaltă parte pentru 1 minut, apoi le scoatem pe un servet de bucătărie, le lăsăm să se răcească și sa se întărească. 

*Acum pregatim cipsurile de chorizo:
1.Tăiem în bucăți mari carnatul și apoi îl punem intr-un robot de bucătărie unde il măruntim foarte, foarte bine.
2.In tigaia în care am prajit feliile de prosciutto, adaugam carnatul tocat.
3.Punem tigaia pe foc si il prăjim la foc iute pana aceasta se închide la culoare, si este crocant.
4.Cand are aspectul mentionat adaugam pesmetul, mai lasam 1 minut apoi il scoatem intr-o sita și îl lăsăm deoparte.

*Pregatim garnitura cremoasa de naut si fennel:
1.Punem uleiul de masline intr-o tigaie.
2.Adaugam fennelul taiat pe lung in fasii fine, catelul de usturoi, boabele de piper, crenguta de cimbru, chiminul si sare dupa gust. 
3.Rumenim totul la foc mediu pana fennelul capata o culoare rumena.
4.Adaugam nautul, otetul si mai lasam pe foc inca 5 minute la foc iute amestecand frecvent.
5.In final punem crema de branza cu verdeturi.
6.Amestecam rapid si energic pana branza se inmoaie si imbraca uniform nautul si fennelul.
7.Adaugam apa, corinadrul tocat si amestecam din nou pana se formeaza un sos cremos si matasos.
8.In acest moment luam tigaia de pe foc, garnitura noastra este gata.

*Pregatim sosul de portocale:
1.Intr-o craticioara punem sucul de portocale, coaja de portocala, untul, zaharul, piperul si sarea.
2.Dam craticioara la foc iute si lasam sa fiarba energic cam 5 minute pana aromele se combina.
3.Dupa acest timp strecuram lichidul si il punem inapoi in craticioara pe foc.
4.Intr-un catsronel punem amidonul si il desfacem cu putina apa rece.
5.Turnam amidonul peste sos si amestecam energic pana acesta incepe sa se ingroase.Lsam sa fiarba cam 3-4 minute.
6.La final aspectul sosului trebuie sa fie unul matssos si cu o fluiditate redusa.Culoarea este un orange deosebit.
7.Acoperim cratita dupa ce o tragem de pe foc cu o folie alimentara si pastram sosul la cald pana asamblam farfuria.

*Asamblarea farfuriei.
1.Pentru inceput punem o lingura de piure de morcovi.
2.Deasupra lui asezam o bucata de confit de somon.
3.Langa asezam cam 3 linguri bune de garnitura cremoasa de naut si fennel si deasupra lor cate 3 felii de prosciutto crocant.
4.Una doua linguri generoase de sos de portocale si o lingurita de cipsuri de chorizo.
5.Decoram cu o crenguta de rozmarin si preparatul nostru festiv este gata de servit.
Pofta mare va doresc si un An Nou Fericit!!!

Un comentariu:

  1. Foarte misto combinatie dar parca daca aruncam acolo si cateva fructe Goji,era extraordinar.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...