duminică, 13 septembrie 2015

Prajitura cu jeleuri, ananas si fructe tropicale

O prajitura care sa ne aminteasca de vara care a trecut si in care componetele principale sunt: fructele tropicale Sun Food, ananasul rondele Sun Food, un blat pufos si aerat cu praf de budinca si o matasoasa crema de branza.
Aceste produsele Sun Food le puteti gasi pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook.
Per total azi va propun un desert racoros, spectaculos cu care sigur va veti impresiona familia si musafirii.
Spor la treaba va doresc!
Ingrediente:
Blatul de biscuiti:
-25o gr. biscuiti
-100 gr. unt
-2 linguri de cacao
-100 gr. zahar
Jeleul pentru crema de branza:
1....de capsuni
-100 ml.sirop de capsuni
-30 gr. zahar
-10 gr. gelatina
2....de mure
-100 ml. sirop de mure
-30 gr. zahar
-10 gr gelatina
3.... de cacao
-100 ml. cacao dizolvata in apa calda
-80 gr. zahar
-10 gr. gelatina
Crema de branza:
-1 kg. branza fina
-250 gr. zahar
-350 ml. frisca
-30 gr. gelatina
-1 cutie cocktail de fructe tropicale Sun Food
Blat cu budinca de capsuni:
-10 oua
-10 linguri de apa
-zeama si coaja de la o lamaie
-20 linguri de zahar praf
-1 1/2 plicuri praf de copt
-2 plicuri budinca de capsuni
-4 linguri de faina
Budinca de lamaie:
-1 plic budinca de lamaie
-400 ml.lapte
-100 gr. zahar
-150 ml. frisca lichida
Decor:
-2 cutii de ananas rondele Sun Food
-1 plic de tort gelee transparent
-1/2 lingurita esenta de lamaie
-3 linguri de zahar
-frunze proaspete de menta
-fructe de padure


Mod de preparare:
*Pentru inceput pregatim blatul cu praf de budinca:
1.Punem intr-un castron albusurile impreuna cu apa si le batem spuma.
2.Adaugam pe rand zaharul si continuam sa batem pana obtinem o spuma tare, teapana si sticloasa.
3.Incorporam pe rand galbenusurile si amestecam lejer cu un tel dupa fiecare.
4.Dupa ce am terminat de incorporat galbenusurile, adaugam in prize praful de budinca, praful de copt si faina.
5.Continuam amestecarea cu miscari usoare de sus in jos pana nu mai sunt aglomerari de faina.
6.Turnam tot continutul castronului intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru 40-45 de minute.
7.Cand blatul trece testul scobitorii si este rumen-auriu, scoatem tava si il lasam sa se tempereze.
8.Il rasturnam apoi pe un gratar si lasam sa se raceasca complet.Cand este rece taiem blatul pe lung in doua.In acest fel ne vor rezulta doua foi de blat.

*Acum pregatim stratul de biscuiti.
1.Punem biscuitii, untul topit, zaharul, cacaua si mixam totul bine intr-un robot de bucatarie.
2.In tava in care am copt blatul de budinca punem o hartie cerata si rasturnam amestecul de biscuiti.
3.Presam foarte bine cu fundul unui pahar si apoi dam tava la cuptor la foc iute pentru 10-15 minute.
4.Scoatem tava dupa acest timp si o lasam sa se raceasca.Cand este rece o dam la frigider pana in momentul asamblarii prajiturii.

*Cat timp sta tava cu blatul de biscuiti la cuptor, pregatim budinca de lamaie.
1.Punem 1/3 din cantitatea de lapte intr-o oala si o punem la fiert pe foc.
2.Cand da in fiert, adaugam praful de budinca amestecat cu zaharul si cu restul de lapte.
3.Lasam totul sa fiarba pana amestecul se ingroasa.Cand budinca este gata, luam cratita  de pe foc si o lasam sa se raceasca complet amestecand din cand in cand cu un tel pentru a fi cat mai cremoasa si sa nu faca aglomerari.
4.Batem frisca spuma si o amestecam cu budinca racita.Ne va rezulta o crema pufoasa, matasoasa.

*Pregatim cuburile de jeleu pentru crema:
1.Pregatim 3 craticioare.
2.In fiecare vom pune in loc de apa, siropul de mure, capsuni, si apa cu cacao.
3.Adaugam peste fiecare lichid cantitatea specificata la ingrediente de gelatina amestecata cu zahar.
4.Lasam amestecurile sa stea cam 10 minute, dupa care, punem craticioarele la foc mic si amestecam lejer pana lichidul devine transparent si dispar granulele formate.
5.Rasturnam continutul fiecarui castronel in 3 tavi separate si apoi le dam la rece 20 de minute pana se intaresc.
6.Cand jeleurile s-au inchegat le taiem pe toate in cubulete potrivit de mari si le punem deoparte pana terminam de pregatit si crema de branza.

*Pregatim acum crema de branza:
1.Pentru inceput scurgem bine de zeama conserva de fructe exotice.Punem lichidul deoparte, il vom folosi mai tarziu.
2.Inmuiem pentru 10 minute gelatina in putina apa rece, dupa care o dizolvam pe baie de abur pana are un aspect transparent.
3.Punem crema de branza impreuna cu zaharul intr-un castron si amestecam bine pana zaharul este dizolvat.
4.Adaugam frisca batuta si amestecam lejer cu o spatula.

5.Punem apoi cubuletele de jeleu, fructele tropicale si gelatina dizolvata.

6.Amestecam din nou lejer cu o spatula, dar nu foarte mult, doar cat sa se combine ingredientele.

*Asamblam prajitura asa:
1.Scoatem tava cu amestecul de biscuiti de la rece si intindem deasupra lui un strat cu crema de budinca.
2.Dupa ce nivelam frumos crema, punem o foaie din blatul cu praf de budinca.
3.Rasturnam deasupra lui crema de branza cu cubulete de jeleu si fructe tropicale.
4.La fel dupa ce o nivelam frumos asezam cea dea doua foaie de blat cu praf de budinca.
5.Dam toata tava la rece pentru cel putin 3 ore si dupa ce s-a racit, rasturnam prajitura pe un blat de lemn.

6.Scurgem bine de zeama conservele de ananas.Zeama o punem peste lichidul din conserva de fructe exotice si o mai lasam putin deoparte.
7.Acum ca am rasturnat prajitura, stratul de biscuiti care initial era la fundul tavii va deveni stratul de deasupra, deci acum, peste acest strat de biscuiti vom aseza pe toata suprafata rondelele de ananas intregi.

*Pregatim jeleul transparent de deasupra:
1.Luam craticioara in care am pus siropul din conserva de ananas si de fructe tropicale.
Nota:In total ar trebui sa avem cam 250 ml. de lichid.Daca nu avem atata cantitate, atunci completam cu putina apa.

2.Punem cele 3 linguri de zahar, esenta de lamaie si dam craticioara pe aragaz, la foc mic, pana lichidul devine transparent si granulele sunt dizolvate complet.
3.Cu o lingura punem jeleul deasupra rondelelor de ananas si dam prajitura la rece pana in momentul servirii.

4.Cand prajitura este rece o taiem in cubulete si o servim decorata cu frunzulite de menta si cateva boabe fructe de padure.
Pofta mare!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...