joi, 25 iunie 2015

Prajitura cuburi cu branza, ananas si nuca de cocos



A venit momentul sa va prezint o noua reteta in care ingredientele vedeta sunt conservele Sun Food.
De data aceasta am ales o prajitura cu branza, ananas si cocos pe care eu o consider perfecta pentru aceasta perioada....adica nici prea dulce, nici prea cremoasa, din contra, chiar racoroasa:)                      
Este o prajitura care se servește  foarte rece si in care ananasul cuburi de la Sun Food are un aport neasteptat de mare:ii da o aroma speciala.In combinatie cu branza si nuca de cocos, toate acestea fac echipa perfecta. 
Deci, pentru azi un desert magnific cu foaie sfaramicioasa si crocanta, branza cremoasa, ananas aromat de la Sun Food si totul perfect completat cu un iz de nuca de cocos.
Daca va place reteta, nu uitati ca produsele Sun Food le puteti gasi pe site-ul lor: www.sunfood.ro, dar si pe pagina lor de facebook.
Spor la treaba dragilor si mai apoi o pofta mare!



Ingrediente:
Foi:
-250 gr. faina
-120 gr. unt foarte rece
-1 lingura de untura
-100 gr. zahar pudra
-1 galbenus de ou
-3 linguri de smantana, sau iaurt gras
-2 linguri de cacao
-1/2 lingurita praf de copt
Umplutura:
-100 gr. unt
-1 1/2 cana de zahar praf
-1 kg. branza de vaci
-5 oua
-2 linguri de faina
-1 lingura de amidon
-1 lingurita esenta de vanilie
Amestecul de ananas:
-1 conserva de ananas cuburi Sun Food
-50 gr.zahar tos
-1 varf de cutit pasta de vanilie
Amestecul de nuca de cocos:
-150 gr. nuca de cocos
-50 gr.zahar praf
-1 lingurita de rom
Mai avem nevoie de:
-putina nuca de cocos pentru presarat deasupra

Mod de preparare:
*Pregatim o tava dreptunghiulara cu dimensiunea de 22/33 cm. pe care o vom tapeta cu hartie de copt.O punem apoi deoparte.

*Pentru inceput vom pregati aluatul pentru ca trebuie sa stea la rece.Procedam asa:
1.Punem toate ingredientele pentru aluat intr-un castron si incepem sa framantam cu mana cam 3-4 minute, atat nu mai mult.
Nota:Chiar daca nu s-au topit toate bucatelele de unt, nu este nicio problema.Ideea principala este sa nu framantam foarte mult ca sa nu se inmoaie prea mult aluatul de la caldura mainilor.
Deci, in concluzie vom framanta doar pana ingredientele sunt incorporate si se formeaza un aluat lipicios si omogen.

2.Impartim aluatul in doua, il modelam in forma de bila si punem fiecare bucata pe cate o hartie de copt.
3.Aplatizam usor cu mana, apoi impaturam bine hartia si dam pachetele astfel formate la congelator pentru o ora.

*Intre timp pregatim umplutura de branza. Procedam asa:
1.Intr-un bol punem untul, zaharul si incepem sa mixam totul la viteza medie pana untul devine pufos si aerat.
2.Adaugam apoi branza, ouale si continuam mixarea la viteza mica pana acestea sunt bine incorporate.Aspectul umpluturii va fi unul mai moale dupa aceasta operatiune.

3.Punem in doua transe amestecul de branza intr-un robot de bucatarie si il maruntim pana ne rezulta o pasta fina.
Nota:Daca in loc de branza de vaci veti folosi crema de branza atunci acest pas nu mai este necesar.
4.Rasturnam crema de branza fina si pufoasa inapoi in castron si o lasam sa stea deoparte pana vom pregati ananasul si nuca de cocos.

*Ananasul il pregatim asa: 
1.Desfacem cutia de ananas cuburi de la Sun Food, o scurgem bine de sirop si o rasturnam intr-un robot de bucatarie.Siropul il punem deoparte.
2.Pornim robotul si maruntim putin bucatile de ananas, dar nu foarte mult pentru ca apoi vor deveni pasta.
3.Rasturnam amestecul din mixer intr-o tigaie, adaugam zaharul, pasta de vanilie si dam tigaia la foc mediu pentru 15 minute pana zeama care se lasa incepe sa scada si ananasul se caramelizeaza usor.
4.Tragem apoi tigaia deoparte si o lasam sa se racească complet.

*Acum pregatim nuca de cocos:
1.Punem intr-o craticioara siropul de la conserva de ananas pe foc, adaugam zaharul, romul si il infierbantam putin.
2.Cand lichidul este fierbinte il rasturnam peste nuca de cocos si omogenizam foarte bine cu o lingura pana cocosul absoarbe tot lichidul.

*Cand este totul gata si bine omogenizat finalizam umplutura de branza.Procedam asa:
1.Luam castronul cu crema de branza fina si adaugam nuca de cocos, ananasul caramelizat, esenta, faina si amidonul.
2.Amestecam foarte bine si lejer cu o lingura de lemn (sau cu un tel) pana totate sunt foarte bine incorporate.

*Cand am terminat de amestecat, punem castronul deoparte si ne pregatim sa asamblam prajitura.
1.Scoatem aluatul impachetat de la congelator, luam o bucata si o razuim pe razatoarea mare in tava pregatita anterior.
2.Cand am terminat de dat prin razatoare toata bucata de aluat, dam tava la congelator pentru 15 minute.
3.Dupa acest timp scoatem tava de la rece si rasturnam deasupra umplutura de branza, ananas și cocos.Nivelam usor cu o spatula dupa care razuim deasupra umpluturii si ce-a de-a doua bucata de aluat.
4.Presaram peste aluat putina nuca de cocos dupa care dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 1 ora .

5.Cand prajitura trece testul scobitorii si este frumos rumenita, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca complet in tava in care am copt-o.
6.Cand este perfect rece presaram deasupra din nou putina nuca de cocos si o dam la rece  pana în momentul servirii cand o taiem in cuburi potrivit de mari.
Aceasta a fost reteta pentru aceasta minunata prajitura:)
Pofta mare va doresc!
 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...