miercuri, 11 februarie 2015

Mancare la tava cu pui, cartofi, paste si bruschete usturoiate


Ingrediente:
-3-4 pulpe de pui spalate si zvantate
-250 gr. piept de pui spalat si zvantat
-200 gr.paste fusille Arnos
-300-350 gr.cartofi curatati si spalati
-1 fir de cimbru
-1 fir de busuioc
- 2 cani de apa sau, supa de legume
-150 gr.branza de oi
-frunze de busuioc pentru decor
-ulei de masline 
-sare si piper
 Bruschete:
-1 bagheta
-100 gr. masline fara samburi
-2 linguri ulei de masline
-1 lingurita pasta de gogosari
-1 lingura de apa
-2 catei de usturoi

Mod de preparare:
1.Crestam pulpele cam in 3-4 locuri cu un cutit bine ascutit.
2.Pieptul de pui il taiem in fasii lungi potrivit de groase.Condimentam bine carnea cu sare, piper si o asezam intr-o tava pentru cuptor in care am pus putin ulei de masline.
3.Adaugam in tava si cartofii taiati in 4-6 bucati pe lung, firul de cimbru si cel de busuioc.Punem in tava 2 cani de apa sau, supa de legume, mai pudram putina sare, putin piper si dam tava la cuptor, la foc mediu-iute, pana carnea si cartofii sunt bine patrunsi si apa a scazut.

4.Cat timp sta tava la cuptor, punem intr-o oala apa cu sare si cand fierbe adaugam pastele.Le lasam sa fiarba 8 minute, dupa care le scoatem si le le strecuram bine.Le punem deoparte.

*Pregatim si bruschetele asa:
1.Taiem bagheta in felii subtiri usor oblic si prajim fiecare felie foarte putin intr-o tigaie fara ulei.
2.Dupa ce scoatem feliile de paine din tigaie, le frecam cu usturoi.
3.Punem intr-un blender maslinele, pasta de gogosari, uleiul, apa si mixam bine pana devine totul pasta.
4.Ungem fiecare felie de paine cu putina pasta de masline.
5.Cand tava este gata, cartofii si carnea sunt bine patrunse, adaugam peste ele pastele.Amestecam bine cu o lingura de lemn, apoi presaram peste tot branza de oi.
6.Asezam deasupra ingredientelor din tava bruschetele usturoiate.
7.Dam tava la cuptor, la foc iute pentru 5-8 minute pana se mai rumeneste mancare si bruschetele putin.
8.Scoatem tava si servim mancarea fierbinte, decorata cu frunze de busuioc proaspat.
Pofta mare va doresc!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...