joi, 21 noiembrie 2013

Ciorba cu carnat afumat, legume si cus-cus

Savuroasa, gustoasa, hranitoare...sau mai precis, perfecta pentru o zi de toamna:)
Enjoy!

Ingrediente:
-250 gr.carnat de casa afumat
-3 morcovi spalati si curatati de coaja
-1 patrunjel radacina spalat si curatat de coaja
-1 ceapa curatata de coaja
-1 gulie potrivita spalata si curatata de coaja
-1 telina potrivita spalata si curatata de coaja
-1 ardei verde si unul rosu spalati curatati de cotor
-3 cartofi mari spalati si curatati de coaja
-1 rosie mai mare spalata si curatata de piele
-1/2 pachet de cus-cus
-1 fir de cimbru
-400 ml.de smantana
-2 linguri de faina
-1/2 legatura de verdeata spalata si tocata marunt
-ulei
-sare si piper

Mod de preparare:
1.Punem intr-o oala ulei, adaugam morcovii, telina, patrunjelul radacina, gulia, si ardeii toate taiate cubulete si le calim bine pana se inmoaie.
2.Adaugam apoi carnatul taiat rondele si il lasam si pe el la prajit.
3.Cand toate legumele si carnatul sunt bine calite adaugam rosia taiata in cubulete marunte.
4.Lasam inca vreo 5 minute toate ingredientele la calit dupa care punem firul de cimbru, sare, piper dupa gust si turnam cam vreo 4.5-5 litri de apa.Punem capacul la oala si lasam sa fiarba pana legume sunt aproape patrunse.
5.In acest moment adaugam cartofii.Lasam sa mai fiarba ciorba pana sunt aproape patrunsi.
6.Cu 10 minute inainte de a se termina fierbere, adaugam cus-cus-ul, smantana amestecata cu faina si lasam sa mai fiarba totul cam inca 10 minute.
7.Cand este gata, luam oala de pe foc, adaugam verdeata tocata fin  si servim fierbinte.
Pofta mare va doresc!

4 comentarii:

  1. Uitandu-ma la imaginile puse de tine, am inceput sa salivez instantaneu. Pe bune! Mi-ai adus aminte de ciorba bunicii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))Brandusa cred ca nu vom scapa de nostalgia copilariei niciodata:)
      Ma bucur ca ti-a placut:)
      Pup cu drag!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...