luni, 12 august 2013

Tarte cu ciocolata si coacaze rosii

Azi va ofer niste tarte minunate cu ciocolata pregatite cu fructe de sezon, in cazul meu, coacaze rosii proaspat culese din gradina.Imi sunt tare dragi!
Sunt atat de gustoase si atat de aspectuoase incat nu m-am indurat sa le fac dulceata, nici macar sa le transform in sirop.Am decis ca ele sa fie ingredientul principal al unor tarte cu ciocolata si sincer va spun am aluat o decizie grozava, caci au iesit absolut fabuloase!
Voi nu e musai sa le pregatiti cu coacaze, puteti alege si alte fructe cum ar fi zmeura, capsuni, afine, sau orice altceva doriti, gustul va fi la fel de intens, crema la fel de cremoasa, textura la fel de minunata si combinatia la fel de perfecta!
S-aveti spor si pofta mare!!!
Ingrediente:
Aluat:
-500 gr. faina
-100 gr. unt moale
-100 gr. unsoare moale
-1 lingurita bicarbonat stins in otet, sau zeama de lamaie
-100 gr. zahar
-1 ou
-smantana cat cuprinde
-putina sare
Umplutura de ciocolata:
-500 ml. frisca (sau smantana cu continut mare de grasime 30%)
-2 linguri de zahar
-450 gr. ciocolata neagra cu continut mare de cacao 70%
-1 lingura esenta de vanilie
-putina sare
-coacaze rosii
Decor:
-ciorchine de coacaze rosii
-frunzulite proaspete de menta
Mod de preparare:
*Pregatim aluatul de tarte asa:
1.Tapetam cu unt si faina forme de tarte.
2.Intr-un castron punem untul, unsoarea, zaharul, sarea si incepem sa le amestecam cu o lingura de lemn, sau cu un mixer cu palete, la viteza mica, doar pana ingredientele se combina usor.
3.Adaugam apoi faina si oul.De acum incepem sa framantam cu mana, asa, mai incet.
4.Cand aluatul incepe sa devina nisipos adaugam smantana, dar putin cate putin.Framantam si continuam sa punem smantana pana aluatul incepe sa se formeze.La sfarsit trebuie sa obtinem un aluat usor elastic, usor unsuros si cu o consistenta potrivit de moale.
5.Dam aluatului forma unei bile, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru 1-2 ore, cu cat mai mult cu atat mai bine, sau, daca va grabiti puneti aluatul la congelator pentru o ora.
6.Dupa ce timpul de racire a trecut, scoatem aluatul si il impartim in 6-8-10 bucati, in functie de marimea formelor de tarta pe care le aveti.
7.Il intindem usor cu o sucitoare pe masa pudrata lejer cu faina, apoi decupam forme rotunde.Tapetam cu cercurile rezultate formele de tarte pregatite anterior.Le intepam usor cu o furculita ici-colo, le asezam intr-o tava si le dam la cuptor la foc mediu-iute pana sunt aurii.Cand sunt gata, le lasam sa stea putin in forme sa se tempereze si abia apoi le scoatem cu grija din forme si le punem pe un gratar sa se raceasca complet.

*Intre timp pregatim umplutura de ciocolata asa:
1.Punem intr-o cratita pe foc smantana (sau frisca), zaharul, putina sare si lasam la foc mic pana incepe sa faca bule micute pe margine.Urmarim cratita pentru ca amestecul sa nu fiarba, dar trebuie sa fie mai fierbinte pentru a se putea topi ciocolata
2.In momentul in care bulele incep sa se formeze, luam cratita de pe foc, punem ciocolata rupta in cubulete marunte si amestecam energic cu un tel pana obtinem o compozitie vascoasa si cremoasa.
2.Lasam chiar foarte putin crema sa se raceasca si apoi adaugam esenta de vanilie.

*Asamblare:
1.Turnam  in fiecare forma de tarta putina crema de ciocolata cat sa acopere fundul.
2.Punem apoi un rand de boabe de coacaze, dupa care, turnam din nou crema de ciocolata pana se umple fiecare tarta.
3.Asezam deasupra cate un ciorchine de coacaze, cate o frunzulita de menta si le dam la rece pentru 1-2 ore.
Servim tartele reci!
Pofta mare va doresc!

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...