sâmbătă, 8 iunie 2013

Ceai de menta cu ghimbir

Iarna sau vara,un ceai de menta aromat este intotdeauna binevenit,nu-i asa?
La tara, cu toate ca le-au incercat vremuri ciudate si temperaturi scazute in ultima vreme,tufele mele de menta creata cresc mandre si frumoase in bataia ploii,sau a soarelui...cum le-a fost norocul.Spre bucuria mea nu s-au dat batute si au crescut mari si zdravene,au o culoare superba iar de aroma nu mai zic nimic ca m-au innebunit cu totul...ispititor de placuta...as sta toata ziua tot cu nasul in tufa;-)))
De cand am vazut ceaiul Alexandrei, imaginea lui m-a bantuit intruna si abia am asteptat sa se faca menta proaspata sa-l pot pregati si eu:-)
Si cand a sosit vremea,adica acum,m-am pus pe treaba.In lipsa lemongrass-ul am folosit ghimbir....la fel de bun,la fel de aromat, la fel de delicios:-)
Am savurat aceasta licoare mentolata aromata intr-o seara racoroasa de primavara, pe balansoar, privind la stele...ce frumos...ce placut!!!
Dati si voi iama-n menta si pregatiti un ceaimenta cu arome grozave si garantat nu veti regreta:-)
Enjoy!
Ingrediente:
-0.5 l apa plata
-2 cm. ghimbir
-1 legatura buna de menta
-2-4 linguri de miere
-0ptional felii de lamaie

 Mod de preparare:
  • Punem apa la fiert intr-o oala si o lasam sa fiarba cam 5 minute dupa care o luam de pe foc.
  • Adaugam frunzele de menta spatate si svantate bine de apa,ghimbirul ras,acoperim oala cu un capac si lasam sa stea la infuzat cam 10 minute.
  • Indepartam apoi capacul,strecuram,turnam in pahare sau cescute,indulcim cu miere si servim simplu sau ce felii de lamaie.
O bunatate racoritoare si aromata!
Pofta dulce s-aveti!

3 comentarii:

  1. bun de tot! astept sa mai creasca menta, ca abea am "ciufulit" ghiveciul cu menta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de frumos este vasul.. Si ceaiul delicios!!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata ceiutul tau! Chiar mi-ai facut pofta! Fug sa-mi fac si eu!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...