sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Tarta cu branza si ciuperci


O gustare calda care merge foarte bine la o masa festiva sau chiar la un mic dejun mai special!!!
Eu am pregatit-o in noaptea de Anul Nou.Pentru a aduce un plus de savoare acestei tarte, puteti pune in umplutura si carne de curcan sau chiar peste.
Are avantajul ca e rapida si se poate pregati si din timp.
Enjoy!
Ingrediente:
-400 gr. aluat fraged gata preparat
-1-2 oua (batute)
-500 gr.ciuperci (de care doriti)
-150 ml. smantana
-150 gr.branza(eu recomand una piscatoare, de oaie cel mai bine)
-2 catei de usturoi
-1 fir de praz nu foarte mare
-putin marar
-1 lingura de ulei de masline
-30 gr.unt
-4 linguri de otet balsamic
-sare si piper
-putin verdeata (daca aveti cimbru,eu nu am avut si am folosit patrunjel)

Mod de preparare:
1.Despachetam aluatul foietaj, il intindem pe o suprafata presarata cu faina si il taiem in patru dreptunghiuri egale.
2.Cu un cutit ascutit, crestam o margine de 1.5 cm in jurul fiecarui dreptunghi, apoi ungem marginile cu ou batut.Daca pregatiti tarta pentru un eveniment cu ceva timp inainte, in acest stadiu puteti pune la congelat aluatul pana in momentul in care urmeaza sa il folositi.
3.Asezati dreptunghiurile intr-o tava in care ati pus hartie de copt si dati tava la cuptor la foc iute pentru 10-15 minute pana aluatul creste si e bine rumenit.

4.Intre timp caliti in ulei si unt la foc iute pentru 5 minute prazul si usturoiul taiate rondele si ciupercile taiate lame.Eu am avut ciuperci micute si le-am lasat intregi.

5.Puneti un capac si mai lasati 5 minute sa se inmoaie putin.Adaugati apoi otetul balsamic,cimbrul (sau verdeata )si smantana.Lasati sa dea in clocot,apoi mai fierbeti cam 5 -10 minute pana se formeaza un sos grosut.


6.Turnati acest amestec pe foaia de aluat si deasupra presarati branza amestecata cu mararul tocat marunt.

7.Dati din nou tava la cuptor pentru inca 5 minute pana se rumeneste putin si branza.
Acum tartele sunt gata!!!
Pofta buna s-aveti!

10 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...