luni, 14 ianuarie 2013

Cornulete fragede cu osanza, umplute cu branza

Sincer va spun dragilor, este mare pacat sa topim toata osanza de la porc:(.
Eu va propun sa puneti putin deoparte, deoarece, din ea se pot face cele mai delicioase dulciuri, cum sunt si aceste cornulete super-mega-fragede.Umplutura poate varia cu ce doriti, sau, cu ce aveti...asa ca, puteti alege o gramada de variante.
Io's deja mare fan al acestor pufosenii de cornulete si vi le recomand cu toata increderea pentru ca, sunt perfecte de Craciun!
Enjoy!

Ingrediente:
Aluat:
-125 de gr. de osanza de porc cruda, macinata
-4 galbenusuri
-100 de ml. de iaurt
-putina sare
-1 lingura esenta de vanilie
-faina cat cuprinde ~250-300 de grame (cantitatea de faina poate varia in functie de:calitatea fainii si de marimea galbenusurilor)
Umplutura:
-350 gr.branza de vaca
-100 gr.zahar
-1-2 galbenusuri de ou (in functie de cat este de moale branza)
-1 lingura de gris
-coaja de la o lamaie
...sau orice alta umplutura la alegere:rahat,dulceata,magiun de prune amestecat cu nuca macinata...
Mai avem nevoie de:
-faina pentru pudrat masa
-zahar pudra pentru tavalit cornuletele

Mod de preparare:
Umplutura:
1Amestecam intr-un vas toate ingredientele.Ar trebui sa avem o pasta de branza mai tare, nu foarte fluida, de aceea, daca considerati ca trebuie doua galbenusuri pentru a avea aceasta consistenta, le puneti pe amandoua, daca nu ramaneti la unul.Punem apoi vasul la rece si ne apucam de aluat.
Aluat:
1.Punem intr-un castron osanza macinata, scoasa de la frigider (deci,sa fie foarte rece).Adaugam sarea, galbenusurile si esenta de vanilie.Mixam cu mixerul pana tot amestecul este bine combinat.
2.Adaugam iaurtul si apoi continuam mixarea la viteza mica, cam inca 3 minute.

3.Adaugam apoi treptat faina, mixam tot asa la viteza mica, apoi marim viteza la maxim.Dupa ce aluatul incepe sa capete o consistenta mai grosuta, oprim mixarea si rasturnam totul pe masa.Adaugam iar faina si framantam repede cu mainile, nu foarte mult doar pana faina este bine incorporata, aluatul se desprinde usor de pe maini si are o consistenta potrivit de tare.
Nota:Nu trebuie sa insistam mult cu framantatul deoarece aluatul nu va fi la fel de fraged...framantam doar pana faina este incorporata.
4.Cand am obtinut un aluat cu caracteristicile mentionate mai sus, il punem aluatul in folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute.Daca il lasati de seara pana dimineata este si mai bine.
5.Cand scoatem aluatul de la rece, pornim cuptorul la treapta medie.
6.Impatim aluatul in doua, punem o bucata pe masa pudrata cu faina, il intindem cu merdeneaua in foaie subtire, taiem patrate si asezam in mijloc(sau pe colt) umplutura de branza.
7.Rulam fiecare cornulet, fie pe colt, fie pe lung, il asezam in tava si dam tava la cuptor pana sunt aurii, cam 20-25 de minute.
8.Cand sunt gata le scoatem si le pudram cu zahar praf.Procedam la fel si cu cea de-a doua jumatate de aluat.
9.Cand sunt reci, servim cornuletele cu cacaua in lapte, iaurt sau fiecare cu ce doreste.
Pofta mare va doresc!

6 comentarii:

  1. Vai, ce bunatati!!! Angi ma omori de fiecare data cand intru la tine pe blog :D Musai sa-mi trimiti niste cornulete :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sentimentul este reciproc Paula:-)))
      Ma bucur ca iti plac.Te pup!

      Ștergere
  2. Superbe..cum numai tu stii sa faci !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooooo frumos mi-ai zis tzucu-ti capu' tau!!!
      Mersi draga mea!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...