Blat:
-5 oua
-5 linguri faina
-5 linguri cacao
-150 gr.zahar
-2 linguri praf de copt
-1 l-ta scortisoara
-1 l-ta cardamon
-putina nucsoara
-1 lingura ceai de menta facut pulbere
-1 l-ta esenta de menta
Crema:
-400 gr frisca
-4 linguri de frunze de ceai de menta
-300 gr ciocolata cu continut mare de grasime 72%
Decor:
-100 gr.ciocolata alba
-100 gr.ciocolata cu lapte
-100 gr.ciocolata neagra
Mod de preparare:
Blat:
1.Separam ouale si apoi batem albusurile cu 3/4 din zahar pana obtinem o bezea ferma.2. Separat batem galbenusurile cu restul de zahar si esenta de menta pana se albesc.
3.Intr-un castron amestecam bine faina impreuna cu praful de copt,cacaua,scortisoara,cardamonul,ceaiul pulbere si nucsoara.
4.Incet incepem sa adaugam alternativ la galbenusuri cate o lingurita din albusurile spuma si cate o lingurita din amestecul de faina.Continuam pana se termina ambele compozitii si totul este bine omogenizat.
5.Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara in care am pus hartie de copt si dam tava la cuptor,la foc iute,pentru 8 minute.Verificam cu o scobitoare daca foaia de blat este bine patrunsa si abia apoi o luam din cuptor.
6.Dupa ce scoatem tava,punem desupra tavii un prosop umed,apoi,dupa ce se tempereaza putin tava,o rasturnam.Rulam usor foaia cu tot cu prosop si o lasam sa se raceasca 15 minute.Dupa aceea desfacem prosopelul taiem blatul pe lung,in trei bucati.
7.Intindem crema ganache pe fiecare bucata rezultata si le rulam pe fiecare de jur impreur asa:
-Cele trei fasii se ung cu crema pe toata suprafata.
-Prima fasie se ruleaza,apoi cea de-a doua o punem in continuarea primei fasii si continuam rularea.
-Ce-a de-a treia fasie ,o punem in continuarea celei de-a doua si o rula pana la capat.
Invelim tortul rezultat in folie de plastic si il dam la rece.
Crema:
1.Punem frisca intr-o cratita impreuna cu frunzele de ceai.Acoperim si lasam sa stea 1.5 ore.Dupa acest timp strecuram totul.Punem cratita pe foc impreuna cu ciocolata si lasam pana se topeste ciocolata si amestecam usor pana la omogenizare,dar avem grija sa nu dea in fiert.2.Dupa ce s-a topit ciocolata luam cratita de pe foc,lasam sa se tempereze putin si apoi punem compozitia la rece pentru cel putin 2 ore,sau chiar de seara pana dimineata.
3.Dupa acest timp,punem crema rezultata in vasul de la mixer si mixam pana devine o spuma densa.
Decor:
2.Cu o lingurita pe o hartie cerata punem putina ciocolata,o gramajoara mica si apoi,din centru catre margine tragem o linie usoara cu lingurita...sau altfel spus,o alungim putin.
3.Lasam fulgii de ciocolata sa stea pana se usuca.
Asamblare:
Da Angi, mi-a placut reteta din prima.
RăspundețiȘtergereCombinatia ciocolata - menta este belea.
Pe cit de simpla prajitura, ingredientele utilizate ii dau o nota exotica, aromata si eleganta.
Iar prezentarea iti ia ochii.
Felicitari!
Mersi mult!!!
ȘtergereBuna. ce nu am inteles, cum se asambleaza cele trei rulade intr-un tort?
RăspundețiȘtergereBuna seara,
Ștergerela punctul numarul 7 de la modul de preparare al blatului,este o poza in care foaia de blat este taiata in 3 fasii pe lung.
-Cele trei fasii se ung cu crema pe toata suprafata.
-Prima fasie se ruleaza,apoi cea de-a doua o punem in continuarea primei fasii si continuam rularea.
-Ce-a de-a treia fasie ,o punem in continuarea celei de-a doua si dupa ce am terminat de rulat toate fasiile, ne rezulta tortul prezentat in poza.
-Abia apoi il ungem cu crema pe laterale.
Daca nu va descurcati ,sau mai aveti intrebari sunt aici,si va raspund cu mare drag.
Multumesc pentru vizita!
O seara frumoasa:-)))
Mersi mult. acum inteleg. sa vedem ce iese in practica cand il voi incerca. numai bine si la cat mai multe delicioase retete.
Ștergere