joi, 6 decembrie 2012

Bomboane de ciocolata cu ardei iute si unt de arahide

Sincer, nu cunosc pe nimeni caruia sa nu-i placa ciocolata.
Am pregatit niste bomboane, speciale, picante, cu un gust exotic de ciocolata foarte pronuntat, pe cand iuteala ardeiului este subtila si lejera.
Am mai mancat ciocolata cu ardei iute cumparata din comert, dar asta facuta de mine parca'i mai buna ...secretul ?...nici io nu-l stiu;))))
Enjoy!
Ingrediente:
-400 gr. ciocolata neagra Schogetten
-100 gr. unt de arahide
-1 lingura de unt
-1/2 varf de cutit pudra de ardei iute
-1 lingurita esenta de rom
-350 gr. zahar praf

Mod de preparare:
1.Topim pe baie de abur ciocolata .
2.Separat amestecam untul de arahide cu untul, pudra de ardei iute si dam vasul la microunde doar cat sa se inmoaie totul  putin.Dupa aceea, punem esenta, zaharul pudra si omogenizam bine pana ne rezulta un amestec pe care-l putem modela intre palme.
3.Turnam ciocolata pana la jumatate in forme speciale de silicon, sau in hartii de briose, rotim forma pe toate partile astfel incat sa tapetam si peretii, dupa care le dam putin la congelator ca sa se intareasca.
4.Cat stau formele la congelator, formam bile micute care sa ne incapa in formele in care vom pune bomboanele.
5.Punem apoi in mijloc cate o biluta de unt de arahide si turnam peste si cea de-a doua jumatate de ciocolata pana se umplu formele alese.
6.Dam bomboanele la rece pentru cel putin doua ore.Le scoatem din forme si cine doreste le poate decora deasupra cu bombonele, sau cu filigram de ciocolata topita.
Bomboanele sunt gata!
Cand ne este pofta de ceva dulce, servim.
Putem sa le ambalam frumos si sa le punem si pe brad.
Pofta mare!!!

15 comentarii:

  1. Ingenios, tentant, usturator :D, dar delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place foarte mult combinatia si tot zic ca fac si eu, dar pana atunci.. fur de la tine o bombonica!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa-mi inchipui gustul ciocolatelelor tale, pentru ca nu am mancat niciodata cioco cu ardei iute. Am insa incredere in tine, asa ca ma voi intoarce pe-aici cand ma hotarasc sa incerc minunatiile astea. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu incredere inainte nu-i asa Rita?
      Mersi mult!Te astept cu mare drag:-)

      Ștergere
  4. deliciu cu siguranta!! felicitari din suflet pentru premiu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Angi, dunt minunate! Te asteapta un premiu la mine pe blog, pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wauu Paula,multumesc frumos!Te rog sa ma crezi ca o sa-mi fac timp sa raspund cu mare drag!
      Pup si io!

      Ștergere
  6. Si eu fac bomboane iar reteta ta o salvez pentru Craciun!;)
    Sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca le faci Adina le poti inveli in folie si sa le pui pe brad,arata asa de bine!!!
      Pup1

      Ștergere
  7. Foarte frumos le-ai taiat! Chiar sunt potrivite de pregatit pentru Craciun! Ardeiul iute le da o nota aparte:)

    RăspundețiȘtergere
  8. o reteta interesanta si care sigur iti lasa un gust dulce-picant si apetisant in gura, abia astept sa gust sa vad cat de reusite sunt :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...