sâmbătă, 8 decembrie 2012

Inlagd sill~Pickled herring~sau~Hering marinat


Acest fel de mancare este unul traditional in Suedia si in zilele de azi este un element principal al tuturor Smorgasbord-urilor.

Ingredinte:
-8 fileuri de hering
-100 ml.de otet (12%)
-200 gr.zahar
-300 ml.apa
-2 cepe rosii curatate de coaja se taiate fideluta
-1 lingurita de toate condimentete
-2-3 foi de dafin
-marar proaspat

Mod de preparare:
1.Curatam bine fileurile de peste si le lasam peste noapte intr-un castron in care am pus apa rece.
2.A doua zi punem intr-o cratita otetul,zaharul,apa si le dam la fiert.
3.Dupa ce s-a topit zaharul si a dat cateva clocote,luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
4.Adaugam ceapa rosie ,toate condimentele,mararul rupt in bucati mari,foile de dafin si fileurile de hering bine strecurate si  taiate in cuburi potrivit de mari.
5.Punem apoi bucatile intr-un borcan cu gura larga,turnam lichidul,punem capacul si dam borcanul la rece pentru 24 de ore.

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...