Cea mai la indemana conserva pe care o facea mama de cand ma stiu este conserva de pastai cu rosii.Punea la prajit in ulei un catel de usturoi, apoi punea un borcan de pastai de astea conservate, un borcan de smantana, un cub de marar congelat, mai arunca cateva condimente si in10 minute era gata o ciorba delicioasa.
Sau, tot asa in doi timpi si trei miscari facea niste pastai aite, sau usturoiate...tare bune mai erau.
Ca sa duc traditia mai departe:-))) ca sa aiba si familia mea parte de aceleasi bunatati ca si mine in copilarie, pun si eu pastai conservate cu rosii in fiecare an pentru ca e tare buna conserva asta si deloc costisitoare.
Curajosi, sau pofticiosi...la treaba va rog!!!
Puteti viziona cum ''defileaza'' aceasta conserva si la Nicol, gazda Provocarii Dulce Romanie de luna aceasta.
Enjoy!
Ingrediente:
-3 kg. pastai
-1.5 kg. ceapa
-1.5 kg. rosii
-1 kg. ardei gras
-1 kg. ardei gras
-1 legatura patrunjel verde
-1 legatura telina
-1 legatura marar
-1 legatura telina
-1 legatura marar
-5 pastile de aspirina
-sare
Mod de preparare:
- Ceapa si ardeii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.
- Rosiile le spalam, le oparim, le curatam de pielita si le taiem cubulete.
- Spalam, curatam si rupem in bucati micute pastaile.Le oparim in apa clocotita si apoi le punem deoparte.
- Intr-o cratita mare punem ulei cat sa acopere fundul si adaugam ceapa si ardeii.Ii calim usor, apoi punem pastaile oparite, rosiile, cate o legatura de punem patrunjelul, telina, marar.
- Punem apa cat sa le acopere, sare dupa gust si lasam sa fiarba pana apa scade si pastaile sunt patrunse.
- La sfarsitul fierberii punem patrunjelul si telina tocate si pastilele de aspirina maruntite.
- Mai lasam sa dea cateva clocote apoi oprim focul.
- Luam cratita de pe foc si punem pastaile in borcane curate si sterilizate.
- Punem capacele si le asezam intr-o oala in care am pus apa pana ajunge la gura borcanelor.
- Asezam oala pe foc la sterilizat si o lasam 30 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
- Cand sunt gata le lasam sa se racesca in apa in care au fiert si dupa ce borcanele sunt reci le depozitam in camara, sau in alt loc racoros.
Arata super!Ce sa mai zic de vasul "frate" cu al meu :)))
RăspundețiȘtergereTe pup draga mea!
(Totul e bine pe la mine ;) :* )
''Vasul frate'' ....ce tare fain suna;-))))
ȘtergereMa bucur ca totul e bine.Te pup si io!
Foarte buna reteta, poze, decor, totul la superlativ.
RăspundețiȘtergereMi-ai facut o pofta nebuna de fasolica,da eu din asta galbena subtire n-am vazut pe la mine pe aici.:(
Multumesc frumos de aprecieri:-)
ȘtergereO zi buna sa ai!
Ce bunatati aici!Aromele toamnei pastrate cu grija in borcane.
RăspundețiȘtergerePup!
Da,ai dreptate.
ȘtergereE tare buna, o faceam si eu candva. Nu am mai facut-o demult si ma bucur ca mi-ai amintit de ea. Pup!
RăspundețiȘtergereTrebuie neaparat sa o faceti din nou!
ȘtergereAsa-i ca e grozava?
Cu stima:-)