Ce poate fi mai bun la mic dejun decat o chifla dulce si moale langa cana de lapte cald?Sau ce poate fi mai gustos in pachetelul de la scoala sau gradinita decat niste chifle dulci,pufoase unse cu dulceata?
Ei bine,cu riscul de a ma tot repeta,cele mai bune chifle dulci vi le propun si eu pentru azi:chifle dulci,pufoase si gustoase:-).Din ingredientele date mi-au iesit cam 35 bucati....putine zic io,la cat de mult le-au placut copiilor:-)
Enjoy!Ingrediente:
-1 kg. faina alba
-100 gr.zahar
-100 gr.unt moale
-500 ml.lapte cald
-60 gr.drojdie proaspata
-1 galbenus amestecat cu putina apa pentru uns chiflele
-coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
- Dizolvam drojdia in lapte pana se topeste.
- Intr-un bol combinam toate ingredientele si adaugam si laptele cu drojdia.
- Amestecam bine aluatul cu un mixer(sau cu mana) la viteza medie pana devine moale si elastic,undeva la 10-15 minute.
- Impartim aluatul in bucatele potrivit de mari,cam de marimea unui ou.
- Asezam mingiutele rezultate pe tavi in care am pus hartie de copt lasand putin loc intre ele.Acoprim tavile cu o folie alimentara sau cu un prosopel si lasam sa stea cam 20-30 de minute pana cresc si isi dubleaza dimensiunea.
- Le ungem apoi cu ul batut si le dam apoi la cuptor,la foc mediu pana devin aurii,cam 12-15 minute.
- Cand sunt gata le putem servi calde sau reci,fiecare cum doreste,alaturi de o cana de lapte cald si unse cu dulceata.
Note:Le putem pregati si congela pentru ca sa le avem la indemana de fiecare data cand vom vrea ceva proaspat si bun la mic dejun si nu numai.
- Cand mingiutele sunt crescute si asezate in tava,le dam la cuptor pana se prinde o crusta deasupra apoi le lasam sa se raceasca si le punem in congelator in pungi vidate.
- Cand dorim sa le servim,le scoatem,le punem in tava si le dam in cuptorul incalzit si le lasam sa se coaca pana devin aurii.
Atat!Pofta dulce va doresc:-)))
Sunt minunate chiflele.Eu numai acasa coc painea.Nimic nu se compara cu mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor.
RăspundețiȘtergereO zi buna sa ai!
Ai mare dreptate!
ȘtergereTe pup:-)
ce frumoase sunt si ce rumene! :D
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac asa mai rumene...le-am copt in cuptorul cocator de la tara,de aia au iesit asa.In cuptorul aragazului parca nu au aceeasi culoare.
ȘtergereTe pup si te mai astept cu drag pe la mine!
Apetisante...mmm....
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti plac!
ȘtergereTe mai astept pe la mine;-)
Angelica, te pregatesti sa scrii o carte de bucate cumva? Prezentarea ta parca face parte dintr-o revista. Arata extraordinar pe fondul acela negru. Felicitari si multumesc de vizita. Astept sa ne intalnim.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos si eu Rita!
ȘtergereNu ma pregatesc sa sriu o carte,dar tare mi-ar placea sa existe macar o revista a blogger-ilor;-)
Ne vom intalni cu siguranta,mai devreme sau mai tarziu.
Zi faina sa ai!
Te pup!!!
ce fainuce! si accesoriile sunt foarte dragute! te-am pupat, zi faina in continuare!
RăspundețiȘtergereMersi frumos!
ȘtergereAccesoriile le-am facut eu...tare dragi imi sunt:-)
Zi faina si tie.Pupic.
Arata foarte bine, pufoase si numai bune de gustat!
RăspundețiȘtergereMultumesc Irina!
Ștergereyummyy...mai ai? de dat adica...:)) sunt tare faine si pufoase.
RăspundețiȘtergereLa multi ani si numai fericire, in noul anisor!
Pup si numai bine...
P.S. "trusa de scule" e minunata :) <3
La multi ani si tie Alice!!!!
ȘtergereNu mai am ...gata,s-au dus toate,numa' tura viitoare cand fac altele:-)
Trusa de scule eu am facut-o, special pentru poza asta,apoi am folosit-o pentru niste sticle,pentru o painica si asa mai departe..mi-e tare draga:-)
Te pup!
Grozave si in plus foarte frumoase!
RăspundețiȘtergereMersi Rocsy!!!
ȘtergereMinunate, frumoase, rumene...ce mai ...trebuie sa fac si eu ca deja imi e tare pofta...te pup...
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va plac!
ȘtergereMultumesc!
Pup si io:-)
Ce pofta mi-ai facut!!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti plac Haplea:-)
ȘtergereSa ai spor la bucatarit la o portie de chifle de astea...asa sigur iti va trece pofta:-)
Cele bune!
sunt foarte bune,in timp ce scriu savurez o chifla,imi pare foarte rau ca nu am dublat portia,te pup si iti multumesc pentru reteta
RăspundețiȘtergereVero bine ai venit pe blogul meu!
ȘtergereMa bucur ca ti-au placut:-)
Nu-i bai ,pe viitor vei sti ca dublezi portia!
Te mai astept cu drag pe la mine:-)Pup!