Dulceata de prune...o dulceata care nu trebuie sa lipseasca din nicio camara.
Spor si pofta va doresc!
-2.5 kg. prune
-1.5 kg.zahar
-2 batoane de scortisoara
-zeama de la o lamaie
-1/2 baton de vanilie
-3 pastile de aspirina
Mod de preparare:
- Spalam bine prunele,le indepartam coditele si apoi le curatam de samburi.
- Stropim prunele cu zeama de lamaie si apoi le asezam in straturi cu zaharul intr-o cratita mai mare.Punem cratita la rece pana a doua zi cand prunele isi vor lasa zeama.
- Punem cratita pe foc,adaugam batoanele de scortisoara si pastaia de vanilie taiata in doua.
- Lasam sa fiarba la foc mic cam 50-60 de minute pana dulceata incepe sa se ingorase.Facem testul inchegarii si daca este gata putem sa oprim focul si sa luam dulceata deoparte.Indepartam batoanele de scortisoara si pastaia de vanilie si turnam dulceata fierbinte in borcane curate si sterilizate.
- Punem capacele si sigilam bine borcanele.Le intoarcem cu capul in jos pentru 1 ora invelite in paturi.Le intoarcem apoi in pozitie normala si le lasam la dunst in paturi pana a doua zi cand putem depozita borcanele in camara sau in alt loc intunecos.
Angi draga, esti harnica foc!! Ai preparat o gramada de bunatati pentru camara, si acum vii cu dulceata asta minunata. Felicitari draga mea!
RăspundețiȘtergereMersi frumos Poliana!
ȘtergereAm facut multe ce-i drept,da' ce sa fac?....suntem neam mare;-)))
Te pup!
O bunatate aromata.Te pup!
RăspundețiȘtergereMersi frumos!
ȘtergereDelicioasa, iar pozele.... minunate!!!
RăspundețiȘtergereTe puup
Mersi Miha mult!
ȘtergereTe pup si io:-)