duminică, 2 septembrie 2012

Muratura de gogosari si conopida conservata la rece

Am pus aceasta muratura dupa reteta lui Leila(Bucataresele vesele).Diferenta e ca am pus si conopida...imi place tare mult combinatia.Am garantata reusita lor, asa ca abia astept sa vina iarna sa ma dau la borcane, arata foarte bine si gustul e beton!!!
Ingrediente:
-3 kg. de gogosari
-3 kg. de conopida
-700 ml. de otet
-700 gr. zahar
-6 linguri sare dura
-5 pastile de aspirina
-piper boabe
-foi de dafin
-hrean
-optional marar  uscat macinat si seminte de mustar

Mod de preparare:
  • Spalam gogosarii, ii curatam de cotoare si ii taiem in 4 sau in 6 daca sunt mai mari.Conopida o spalam, o curatam de cotor si o rupem in buchetele marunte.
  • Punem intr-un castron mare sarea, otetul, zaharul, aspirina sfaramata si amestecam totul bine.
  • Punem in marinata pregatita gogosarii si conopida si le lasam sa stea 24 de ore amestecand din cand in cand pentru a se topi sarea si zaharul.
  • Dupa ce a trecut timpul de marinare, asezam in borcane conopida si gogosarii si punem printre ele foi de dafin, piper boabe, hrean si cine doreste si marar uscat  si seminte de mustar  .
  • Capsam borcanele si le punem in camara. 
                                         Pofta mare la iarna alaturi de bucate delicioase!!!

13 comentarii:

  1. Te astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie-editia septembrie ce are ca tema "De-ale Camarii"! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arat foarte bine ! iar combinatia de gusturi si culori e grozava ! Cu siguranta este o muratura delicioasa yumi,yumi...
    Ps: o leapsa-provocare te asteapta la mine pe blog, aici:http://floare-floare.blogspot.ro/p/premii.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!
      Am sa intru sa vad,ca nu prea stiu care e treaba cu leapsa.
      Pupic!

      Ștergere
  3. Cat de bine arataaaaaaa....!
    Cu siguranta ca la iarna veti goli borcanele rand pe rand.....Bravo !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata excelent! Asa pune mama ardeii iuti, la rece.

    RăspundețiȘtergere
  5. Conopida murata e favorita sotului meu. E foarte frumoasa combinatia asta cu gogosari. Nu se coloreaza conopida? Ca la mine s-a colorat. A devenit usor maronie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rita la mine conopida este alba exact asa cum am pus-o...deocamdata.Nu stiu ca sa zic pentru mai incolo,anu' asta pun prima data dupa reteta lui Lia,insa cred ca va ramane alba,sta foarte bine si nu da semne ca s-ar colora.
      Te pup!

      Ștergere
    2. Buna Angelica...arata apetisant,eu pun ceva de gen doar cu gogosari(e dementiala)dar cu conopida???se marineaza ca si gogosarii???ai mai pus si mincat???nu ramine cruda conopida???

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...