duminică, 2 septembrie 2012

Muratura de gogosari si conopida conservata la rece

Am pus aceasta muratura dupa reteta lui Leila(Bucataresele vesele).Diferenta e ca am pus si conopida...imi place tare mult combinatia.Am garantata reusita lor, asa ca abia astept sa vina iarna sa ma dau la borcane, arata foarte bine si gustul e beton!!!
Ingrediente:
-3 kg. de gogosari
-3 kg. de conopida
-700 ml. de otet
-700 gr. zahar
-6 linguri sare dura
-5 pastile de aspirina
-piper boabe
-foi de dafin
-hrean
-optional marar  uscat macinat si seminte de mustar

Mod de preparare:
  • Spalam gogosarii, ii curatam de cotoare si ii taiem in 4 sau in 6 daca sunt mai mari.Conopida o spalam, o curatam de cotor si o rupem in buchetele marunte.
  • Punem intr-un castron mare sarea, otetul, zaharul, aspirina sfaramata si amestecam totul bine.
  • Punem in marinata pregatita gogosarii si conopida si le lasam sa stea 24 de ore amestecand din cand in cand pentru a se topi sarea si zaharul.
  • Dupa ce a trecut timpul de marinare, asezam in borcane conopida si gogosarii si punem printre ele foi de dafin, piper boabe, hrean si cine doreste si marar uscat  si seminte de mustar  .
  • Capsam borcanele si le punem in camara. 
                                         Pofta mare la iarna alaturi de bucate delicioase!!!

13 comentarii:

  1. Te astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie-editia septembrie ce are ca tema "De-ale Camarii"! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arat foarte bine ! iar combinatia de gusturi si culori e grozava ! Cu siguranta este o muratura delicioasa yumi,yumi...
    Ps: o leapsa-provocare te asteapta la mine pe blog, aici:http://floare-floare.blogspot.ro/p/premii.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!
      Am sa intru sa vad,ca nu prea stiu care e treaba cu leapsa.
      Pupic!

      Ștergere
  3. Cat de bine arataaaaaaa....!
    Cu siguranta ca la iarna veti goli borcanele rand pe rand.....Bravo !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata excelent! Asa pune mama ardeii iuti, la rece.

    RăspundețiȘtergere
  5. Conopida murata e favorita sotului meu. E foarte frumoasa combinatia asta cu gogosari. Nu se coloreaza conopida? Ca la mine s-a colorat. A devenit usor maronie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rita la mine conopida este alba exact asa cum am pus-o...deocamdata.Nu stiu ca sa zic pentru mai incolo,anu' asta pun prima data dupa reteta lui Lia,insa cred ca va ramane alba,sta foarte bine si nu da semne ca s-ar colora.
      Te pup!

      Ștergere
    2. Buna Angelica...arata apetisant,eu pun ceva de gen doar cu gogosari(e dementiala)dar cu conopida???se marineaza ca si gogosarii???ai mai pus si mincat???nu ramine cruda conopida???

      Ștergere