Niciun an fara bulion sau suc de rosii...spuneti-i cum vreti, important este ca fie in camara:-)
Deci, o conserva care merita sa participe la Provocarea Dulce Romanie gazduita de Nicol luna aceasta:-)
Enjoy!
Ingrediente:
-10 kg. rosii
-200 gr. zahar
-3-4 frunze de telina
-1 legatura frunze de patrunjel
-3 frunze de dafin
-10 pastile de aspirina
-sare dura, dupa gust
Mod de preparare:
- Spalam rosiile, le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de stors rosii.Pentru ca sa fie cat de bine stoarse eu am dat totul prin masina de doua ori pana resturile au iesit aproape uscate.
- Sucul care ne rezulta il punem intr-o oala sa stea cam o ora pana se ridica la suprafata apa si partea groasa ramane la fund.
- Dupa acest timp luam cu un polonic apa formata deasupra si restul, partea mai groasa, o punem la fiert la foc mic intr-o oala mare.
- Adaugam frunzele de telina, de patrunjel, foile de dafin si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana scade cam un sfert din toata cantitatea sau, pana cand ajunge la concentratia dorita.Sucul de rosii ar trebui sa fie gata atunci cand incepe sa faca bule la suprafata asemeni unui vulcan.
- In acest moment punem sarea si zaharul, cantitati pe care le puteti regla dupa gustul vostru.
- Lasam sa mai dea cateva clocote pana acestea se dizolva complet, apoi adaugam si aspirina maruntita.Indepartam frunzele si oprim focul.
- Turnam bulionul fierbinte in sticle curate si uscate pe care le punem intr-o oala pana cand turnam bulionul pentru a evita accidentele ...ca nu cumva sa crape si sa ne ardem.
- Sigilam sticlele si apoi le punem la dunst intre paturi pana a doua zi cand le vom depozita in camara sau, la un loc racoros.
- Bulionul se poate pastra luni intregi, dar dupa ce desfacem o sticla de bulion, o pastram la frigider.
Pofta mare si spor va doresc!
Superba prezentarea!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina!
Ștergerevai mai Angi, esti atat de harnica, si asa poze frumoase faci...ca ma lasi masca!! Pup
RăspundețiȘtergereOooo Poliana,ma flatezi!Iti multumesc frumos pentru aprecieri:-)
ȘtergereTe pup si io1
wow, ce bine arata! Superb si delicios!
RăspundețiȘtergerete pup
Mersi frumos Emily!
ȘtergereTe pup si io.
Superba prezentarea!
RăspundețiȘtergereNici nu mai apuc sa studiez reteta ca ma pierd in pozele astea superbe!!!!
PUUP
Ce frumos mi-ai zis....mersi din suflet!
ȘtergereTe pup si io:-)
O prezentare demna de marii fotografi, felicitari! Tare harnicuta mai esti, eu anul asta m-am cam lasat pe-o ureche!
RăspundețiȘtergereOooo Violeta,cand am citit prima data comentariul nu stiam ca te referi la mine:-)))))m-ai prea laudat;ma bucur ca-ti place,atunci sunt multumita pe deplin;-)
ȘtergereTe pup cu drag!
Ador sucul de rosii!!! arata delicios in aceste poze insa nu imi imaginez cat poate fi de gustos!
RăspundețiȘtergereE la fel de delicios ca si pozele:-)))
ȘtergereMultumesc de vizita,te mai astept!
Bulionul sunt convinsa ca e un deliciu , dar prezentarea ... E SUPERBA !! Bravooooooo!!!!
RăspundețiȘtergereMersi mult!
ȘtergerePupic:-)
Mama ce merce cu tuica !!!!!!!!!
RăspundețiȘtergere