luni, 24 septembrie 2012

Bulion~suc de rosii

 
Niciun an fara bulion sau suc de rosii...spuneti-i cum vreti, important este ca fie in camara:-)
Deci, o conserva care merita sa participe la Provocarea Dulce Romanie gazduita de Nicol luna aceasta:-)
Enjoy!

Ingrediente: 
-10 kg. rosii 
-200 gr. zahar
-3-4 frunze de telina
-1 legatura frunze de patrunjel
-3 frunze de dafin
-10 pastile de aspirina
-sare dura, dupa gust

Mod de preparare:
  • Spalam rosiile, le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de stors rosii.Pentru ca sa fie cat de bine stoarse eu am dat totul prin masina de doua ori pana resturile au iesit aproape uscate.
          Nota:Cine nu are masina de rosii le poate depela, toca, pune la fiert si abia la sfarsit sa le dea prin sita.
  • Sucul care ne rezulta il punem intr-o oala sa stea cam o ora pana se ridica la suprafata apa si partea groasa ramane la fund.
  • Dupa acest timp luam cu un polonic apa formata deasupra si restul, partea mai groasa, o punem la fiert la foc mic intr-o oala mare.
  • Adaugam frunzele de telina, de patrunjel, foile de dafin si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana scade cam un sfert din toata cantitatea sau, pana cand ajunge la concentratia dorita.Sucul de rosii ar trebui sa fie gata atunci cand incepe sa faca bule la suprafata asemeni unui vulcan.
  • In acest moment punem sarea si zaharul, cantitati pe care le puteti regla dupa gustul vostru.
  • Lasam sa mai dea cateva clocote pana acestea se dizolva complet, apoi adaugam si aspirina maruntita.Indepartam frunzele si oprim focul.
  • Turnam bulionul fierbinte in sticle curate si uscate pe care le punem intr-o oala pana cand turnam bulionul pentru a evita accidentele ...ca nu cumva sa crape si sa ne ardem.
  • Sigilam sticlele si apoi le punem la dunst intre paturi pana a doua zi cand le vom depozita in camara sau, la un loc racoros.
  • Bulionul se poate pastra luni intregi, dar dupa ce desfacem o sticla de bulion, o pastram la frigider.
                                                          Pofta mare si spor va doresc!

15 comentarii:

  1. vai mai Angi, esti atat de harnica, si asa poze frumoase faci...ca ma lasi masca!! Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo Poliana,ma flatezi!Iti multumesc frumos pentru aprecieri:-)
      Te pup si io1

      Ștergere
  2. wow, ce bine arata! Superb si delicios!
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Superba prezentarea!
    Nici nu mai apuc sa studiez reteta ca ma pierd in pozele astea superbe!!!!
    PUUP

    RăspundețiȘtergere
  4. O prezentare demna de marii fotografi, felicitari! Tare harnicuta mai esti, eu anul asta m-am cam lasat pe-o ureche!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo Violeta,cand am citit prima data comentariul nu stiam ca te referi la mine:-)))))m-ai prea laudat;ma bucur ca-ti place,atunci sunt multumita pe deplin;-)
      Te pup cu drag!

      Ștergere
  5. Ador sucul de rosii!!! arata delicios in aceste poze insa nu imi imaginez cat poate fi de gustos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E la fel de delicios ca si pozele:-)))
      Multumesc de vizita,te mai astept!

      Ștergere
  6. Bulionul sunt convinsa ca e un deliciu , dar prezentarea ... E SUPERBA !! Bravooooooo!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mama ce merce cu tuica !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere