miercuri, 26 septembrie 2012

Pastai conservate cu rosii

Cea mai la indemana conserva pe care o facea mama de cand ma stiu este conserva de pastai cu rosii.Punea la prajit in ulei un catel de usturoi, apoi punea un borcan de pastai de astea conservate, un borcan de smantana, un cub de marar congelat, mai arunca cateva condimente si in10 minute era gata o ciorba delicioasa.
Sau, tot asa in doi timpi si trei miscari facea niste pastai aite, sau usturoiate...tare bune mai erau.
Ca sa duc traditia mai departe:-))) ca sa aiba si familia mea parte de aceleasi bunatati ca si mine in copilarie, pun si eu pastai conservate cu rosii in fiecare an pentru ca e tare buna conserva asta si deloc costisitoare.
Curajosi, sau pofticiosi...la treaba va rog!!!
Puteti viziona cum ''defileaza'' aceasta conserva si la Nicol, gazda Provocarii Dulce Romanie de luna aceasta.
Enjoy!
Ingrediente:
-3 kg. pastai
-1.5 kg. ceapa
-1.5 kg. rosii
-1 kg. ardei gras
-1 legatura patrunjel verde
-1 legatura telina
-1 legatura marar
-5 pastile de aspirina
-sare
-ulei
*Pentru final:
-1 legatura patrunjel verde tocata marunt
-1 legatura telina tocata marunt

Mod de preparare:
  • Ceapa si ardeii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. 
  • Rosiile le spalam, le oparim, le curatam de pielita si le taiem cubulete.
  • Spalam, curatam si rupem in bucati micute pastaile.Le oparim in apa clocotita si apoi le punem deoparte.
  • Intr-o cratita mare punem ulei cat sa acopere fundul si adaugam ceapa si ardeii.Ii calim usor, apoi punem pastaile oparite, rosiile, cate o legatura de punem patrunjelul, telina, marar.
  • Punem apa cat sa le acopere, sare dupa gust si lasam sa fiarba pana apa scade si pastaile sunt patrunse.
  • La sfarsitul fierberii punem patrunjelul si telina tocate si pastilele de aspirina maruntite.
  • Mai lasam sa dea cateva clocote apoi oprim focul.
  • Luam cratita de pe foc si punem pastaile in borcane curate si sterilizate.
  • Punem capacele si le asezam intr-o oala in care am pus apa pana ajunge la gura borcanelor.
  • Asezam oala pe foc la sterilizat si o lasam 30 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
  • Cand sunt gata le lasam sa se racesca in apa in care au fiert si dupa ce borcanele sunt reci le depozitam in camara, sau in alt loc racoros.
                                                          La iarna....s-aveti pofta mare!

8 comentarii:

  1. Arata super!Ce sa mai zic de vasul "frate" cu al meu :)))
    Te pup draga mea!
    (Totul e bine pe la mine ;) :* )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ''Vasul frate'' ....ce tare fain suna;-))))
      Ma bucur ca totul e bine.Te pup si io!

      Ștergere
  2. Foarte buna reteta, poze, decor, totul la superlativ.
    Mi-ai facut o pofta nebuna de fasolica,da eu din asta galbena subtire n-am vazut pe la mine pe aici.:(

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatati aici!Aromele toamnei pastrate cu grija in borcane.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. E tare buna, o faceam si eu candva. Nu am mai facut-o demult si ma bucur ca mi-ai amintit de ea. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie neaparat sa o faceti din nou!
      Asa-i ca e grozava?
      Cu stima:-)

      Ștergere