Bulz ardelenesc...
Acest preparat este foarte popular in Ardeal, dar si in Moldova.
Pregatirea bulzului a plecat de la o simpla mamaliga, careia, mai apoi i s-au adaugat in plus diferite ingrediente.
Bulzul ardelenesc este aproape identic cu botul moldovenesc, cu diferenta ca cei din Ardeal il modeleaza sub forma unui bulgare ii adauga,
pe langa nelipsita branza burduf, diferite afumaturi si mai apoi, il dau la cuptor, sau il prajesc pe plita.
Eu pot spune ca acest fel de mancare este ...de poveste.Este ispititor de-a dreptul, o mancare veritabila, asa, ca pe la tara.
Nu l-am pregatit decat o singura data impreuna cu bunica mea, acum muuuulti ani in urma.
Azi, odata cu provocarea Sun Food, l-am pregatit din nou, singura, singurica si am urmat cu strictete pasii pe care i-am invatat
de la bunica.
Secretul consta in fierberea mamaligii, asa, ca la carte.
carnaciori ardelenesti usor picanti.
Izul de usturoi a insotit sosul de rosii gros in care s-au ''scaldat'' bine afumaturile.
Eu cred ca aveti cam toate igredientele la indemana pentru a pregati aceasta deosebita reteta.
carnatii si sunca, prin afumatoare, branza de burduf la fel prin pivnita, in borcane, ce va mai trebuie este doar...o
pofta nebuna de mancare buna.
Enjoy!