Cu naut se pot face si cele mai delicioase dulciuriš.
Din Aquafaba, lichidul din conserva de naut se poate face cea mai delicioasa bezea.Aici vedeti dovada cu aceasta reteta.
De data aceasta am ales ca vedeta unui dulce savuros sa fie nautul Sun Food.
Am pregatit batoane dulci din naut, aromate cu cafea si pentru un plus de gust si textura am adaugat si cateva alune de padure.O gustare perfecta si consistenta pe care garantat o sa o adorati.
Ati mai incercat vreodata dulciuri cu naut?
Acum aveti ocazia sa urmariti reteta si sa pregatiti aceste batoane perfecte pentru acest inceput de primavara.
Gasiti conserva de naut Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro dar si pe pagina lor de facebook.
Spor la savurat aceste deliciosenii!
-2 cutii de naut Sun Food
-60 gr. unt topit
-80 gr. miere de albine, sau sirop de zahar
-3 lingurite de cafea ness
-1 lingura de cafea naturala macinata
-1 lingurita esenta de vanilie
-50 gr. alune de padure
Topping:
-2 linguri alune de padure usor prajite si apoi tocate grosier
-putina pudra de cafea ness
Mod de preparare:
1.Tapetam o tava cu dimensiunea aproximativa de 23/16 cm. cu hartie de copt inclusiv pe margini.
2.Desfacem conservele de naut Sun Food, le scurgem bine de zeama si limpezim bine nautul.
3.Punem nautul in vasul unui robot si incepem sa il mixam pana devine piure.
4.Adaugam untul topit, mierea (sau siropul de zahar), cafeaua ness, cafeua naturala si esenta de vanilie.
5.Mixam din nou cam 3 minute pana compozitia devine cremoasa.Cat timp mixam, mai oprim din cand in cand robotul si cu o spatula curatam marginile vasului.
6.Adaugam alunele de padure si mai mixam cam 1 minut pana acestea se maruntesc usor.
7.Oprim apoi de tot robotul si turnam compozitia in tava pregatita anterior.O nivelam bine cu o spatula si presaram deasupra alunele de padure prajite.
8.Pudram apoi cu cafea ness si dam tava la rece la congelator pentru 3 ore.
9.Dupa acest timp o scoatem de la rece si o lasam sa se dezghete la tepmeratura camerei.
10.Taiem apoi bucati de batoane din naut la dimensiunile dorite si servim.Daca mai apuca, pastram batoanele la frigider, sau la congelator.
Niciun comentariu:
TrimiteČi un comentariu