miercuri, 14 februarie 2018

Arancini cu porumb Sun Food si mazare

Arancini sunt niște bile din orez îmbrăcate în ouă și pesmet, de regulă umplute cu carne tocată, sos tomat și mazăre.
Sunt originare din vestul Siciliei, in special din Cataniei și datează de prin secolul 10.
În Palermo și Siracusa sunt preparatele tradiționale pentru Sărbătoare Santa Lucia din 13 decembrie.
Numele tradus înseamnă mini portocale și vine de la forma lor și culoarea aurie  pe care o capătă în urma prăjirii.
Există o varietate mare de sortimente printre care:
-Arancini al ragù-cu sos tomate, carne și mazăre
-Arancini al burro-cu unt și sos Bechamel
-Arancini con funghi-cu ciuperci
-Arancini con pistachio-cu fistic
-Arancini melanzane-cu vinete 
Varianta mea de arancini este cu porumb dulce Sun Food , mazăre verde și salam uscat, ușor picant.O alegere super gustoasă.
Voi ce ziceți,  aveți vreo preferință?
Dacă cele cu porumb sunt şi preferatele voastre, atunci neapărat faceți o vizită pe site-ul www.sunfood.ro ,  sau pe pagina lor de facebook ca sa luați conservele necesare.
Enjoy!

Ingrediente:
Arancini:
-1 conservă de porumb Sun Food 
-2 linguri ulei+2 linguri unt 
-1 ceapă mare 
-100 gr. salam uscat
-100 gr. mazăre
-370 gr. orez
-1 pahar de vin alb
-1.2 l. supă de pui 
-1/2 linguriță de sare
-piper, după gust
-100 gr. parmezan
-1 lingură de verdeață tocată mărunt 
-200 gr. cascaval ementaller
Pentru tapetat arancini:
-3 ouă 
-făină
-pesmet cu granulatie mare
-ulei pentru prăjit
-sare si piper

Mod de preparare:
1.Punem într-o cratiță uleiul și apoi ceapa tocată mărunt.
2.O rumenim bine cam 4-5 minute, apoi adăugăm salamul tocat mărunt și mai călim 2 minute.

3.Adăugăm orezul și amestecăm foarte bine, apoi turnăm vinul si lăsăm să fiarbă până acesta se evaporă, cam 3 minute. 
4.Turnăm supa de pui, dăm gust cu sare, piper și lăsăm apoi să fiarbă la foc mediu 15 minute.
5.După acest timp,  adăugăm porumbul din conserva Sun Food bine scurs de zeamă și mazărea.

6.Mai lăsăm să fiarbă până este pătrunsă și mazărea apoi tragem cratița de pe foc.
7.Răsturnăm orezul într-o tavă, presărăm deasupra parmezanul ras, pătrunjelul tocat și apoi lăsăm să se răcească complet.

*Între timp...
1.Tăiem cașcavalul în cuburi mai mari. 
2.Punem ouăle într-un castron și le batem bine cu un tel.
3.Într-o farfurie punem făina și în altă farfurie punem pesmetul.
4.Intr-o tigaie mai adanca punem ulei cam de doua degete.

*Asamblam arancini;
1.Luăm orez cam cât prindem cu degetele și îl aplatizăm ușor în palmă.
2.Punem în mijloc câte un cub de cașcaval, îl sigilăm bine înăuntru, apoi învârtim între palme și îi dăm o forma de bilă, mare cam cat o minge de ping pong.Procedăm la fel cu restul cantității de orez.
3.Când am terminat de format bile, le trecem pe rând prin făină, ou bătut și pesmet.
4.Le prăjim în ulei bine încins până sunt aurii.
5.Le scoatem pe un șervet de bucătărie.
6.Când am terminat de prăjit toate arancini, le servim fierbinți alături de diferite sosuri. 
Poftă mare vă doresc la aceste super gustări!

Un comentariu: