joi, 31 mai 2018

Pizza cu sos alb de usturoi, topping de naut si porumb crocant

O pizza inedită, perfectă pentru iubitorii de năut și porumb.Gustul iute al usturoiului este tușa finală a acestui festin.
Din doar câteva ingrediente de calitate, obligatoriu cu puțin efort, în doi timpi si trei mișcări, avem gata cea mai super gustare.
Găsiți conservele de năut și porumb alături de multe alte multe sortimente pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook.
Enjoy! 


Ingrediente:
*Aluat:
 -400 gr. făină
- 250 gr. apă călduță
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 lingurițe zahăr
- 1 linguriță sare
 -1 plic de drojdie uscată
*Sos alb de usturoi:
-1/2 conservă de năut Sun Food
-1 ceapă albă
-5 căței de usturoi
-150 ml. lapte
-50 ml. smântână
-1 ou
-2 linguri de făină
-sare si piper
*Topping:
-1/2 conservă de năut Sun Food
-1/2 conservă de porumb Sun Food
-30 ml. ulei
-1 vârf de linguriță boia afumată
-1 vârf de linguriță piper
-puțină sare
*Mai avem nevoie de:
-200 gr. brânză Brie

Mod de preparare:
*Pentru început pregătim aluatul;
1.Punem într-un castron făina, zahărul, drojdia, sarea și le amestecăm ușor cu o lingură de lemn.
2.Adăugăm apa călduță, uleiul si amestecăm până aluatul începe să se formeze.
3.Răsturnăm apoi tot conținutul castronului pe masa pudrată lejer cu făină și începem să frământăm cu mâna pentru 10 minute.
4.Când aluatul are o consistență elastică și fermă, îl punem înapoi in castron, îl acoperim cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la dospit într-un loc cald pentru 1 oră.
5.Când timpul de dospire a trecut, răsturnăm aluatul pe masă și îl împărțim în 2...maxim 3 bucăți, depinde cât de mare vreți să fie pizza.
6.Modelăm fiecare bucată portionată in bile pe care le întindem sub formă de foaie cu ajutorul degetelor.Le lăsăm sa stea putin...

*...si intre timp pregătim sosul alb de usturoi;
1.Punem uleiul într-o crăticioară și adăugăm ceapa albă tăiată mărunt la prăjit.
2.În paharul unui blender punem laptele, smântâna, oul, jumătate din conserva de năut Sun Food, cățeii de usturoi, făina, sare și piper după gust.Mixăm totul până obținem o emulsie omogenă.

3.Când ceapa este frumos rumenită, adăugăm emulsia și începem să amestecăm constant până se îngroașă.

4.Lăsăm să mai fiarbă 5 minute la foc mic, după care tragem deoparte și lăsăm să se răcească.

*Pregătim topping-ul crocant de porumb și năut:
1 Punem ulei într-o tigaie și vând este încins, adăugăm năutul și porumbul din conservele Sun Food bine scurse de zeamă.
2.Le lăsăm la prăjit până încep să se rumenească și să devină aurii.
3.Dăm gust cu sare, piper și adăugăm boiaua afumată.
4.Amestecăm bine,  mai lăsăm un minut pe foc să se combine gusturile, după care tragem deoparte.

*Începem să asamblam pizza;
1.După ce am aplatizat si am întins aluatul cu vârfurile degetelor la dimensiunea și forma dorită, ungem toată suprafața blatului cu sos alb de usturoi.
2.Presărăm deasupra porumb și năut crocant, apoi punem cubulețe de brânză brie.

3.Dăm pizza la cuptor, la foc iute și o lăsăm până este aurie, frumos rumenită și brânza s-a topit.
4.O feliem și o servim fierbinte!
Poftă bună vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu