Dacă îi adaugam câteva ingrediente în plus, aceasta va fi și mai gustoasa, iar sortimentatia și mai diversificată, ceea ce cu siguranță ne va face o mare plăcere.
Pentru ca afara vremea este posomorata, recomand cum mare drag sa va puneti pe gatit si sa incercati batoane cu sfecla.
Am adăugat acestui ingredient, sfecla, încă doua la fel de gustoase care au făcut ca batoanele mele de casa sa aibă un succes răsunător.
Este vorba despre ciuperci si porumb Sun Food. Eiiii ....sa vedeți cât de apreciat a fost rezultatul final.
Dacă va ispiteste reteta, cu elan si cu incredere incercati aceasta delicioase batoane cu sfecla.
Nu uitati sa faceti o vizita pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook unde gasiti cele mai delicioase conserve :)
Ingrediente:Nu uitati sa faceti o vizita pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook unde gasiti cele mai delicioase conserve :)
Aluat:
-800 gr. faina alba
-2 linguri de drojdie uscata
-2 lingurite sare roz
-1 lingura de zahar
-300 ml. apa
-30 ml. ulei de măsline
-300 gr. piure de sfecla
-1/2 cutie de porumb dulce Sun Food
Topping-ul de ciuperci:
-1 borcan(cutie) de ciuperci Sun Food
-1 ceapa
-2 linguri ulei de măsline
-2 crengute de cimbru proaspat, sau uscat
-1/2 pahar de vin
-1/2 legatura de pătrunjel tocat
-sare si piper
Mod de preparare:
*Pentru inceput...
Pregătim o tava tapetata cu hârtie de copt și pudrata lejer cu faina.
*Pregatim aluatul;
1.Intr-un castron cernem toate ingredientele uscate și le amestecam bine cu un tel.
2.Adăugăm apa, piureul de sfecla, uleiul și începem sa frământăm bine timp de 10 minute.
3.După acest timp ar trebui sa obținem un aluat potrivit de moale, elastic, cu o textura fina și pufoasa.
4.Acoperim castronul și îl lăsăm să se odihnească o ora, pana aaluatul creste își aproape isi dubleaza volumul.
5.Adăugăm acum porumbul bine scurs din conserva Sun Food și incepem sa frământăm usor din nou până acesta este bine incorporat.
6.Acoperim vasul și mai lasam la dospit alte 40 de minute.
*Intre timp pregatim topping-ul de ciuperci;
1.Punem intr-o tigaie uleiul si adaugam ceapa tăiată cubulete mărunte.
2.O călim bine și când aceasta este sticloasa, adaugam ciupercile din conserva Sun Food bine scurse de zeama.
3.Dam gust cu sare, piper, adaugam vinul, cimbrul și lăsăm să fiarbă bine la foc acoperit pana lichidul scade, uleiul iese la suprafata și ciupercile incep sa se prajeasca.Când sunt bine rumenite și deja au o culoare frumoasa aurie, înseamnă ca sunt gata.
4.Adăugăm pătrunjelul tocat, mai lasam 1 minut pe foc, după care luam tigaia deoparte și o lăsăm să se răcească complet.
...Revenim la aluat pentru modelarea batoanelor;
1.După ce timpul de dospire a trecut si dupa ce topping-ul de ciuperci s-a racit, rasturnam aluatul pe masa pudrata lejer cu faina și il impartim in 3-4 bucati.Luam fiecare bucata si ii dam o forma rotunda, dar încercăm să nu o frământăm prea mult.
2.Lasam sa se mai odihnească 10 minute, dupa care aplatizam cu degetele fiecare bila.Presaram deasupra topping de ciuperci si incepem sa rulam usor pe lung pana obtinem o forma alungita de baton.
3.Asezam batoanele rezultate in tava pregatita anterior.
4.Dam tava în cuptorul încins în prealabil și o lăsăm la foc mediu pentru 45-50 de minute, sau pana are un aspect rumen frumos auriu.Culoarea roz inițială se va transforma intr-una mai închisă, dar la fel de plăcută.
5.Când batoanele sunt gata, le scoatem din cuptor, acoperim tava cu un prosop și le lasam pana la răcirea completa.
7.Servim batoanele fie simple alături de niste gustări, paste, creme, fie alături de orice alta mancare doriți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu